Filmaften i Profil

JydskeVestkysten Haderslev 27.1.2016 af exp

Når Profil, der er en klub for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner i Haderslev, holder filmaften lørdag den 6. februar, vises filmen "Shortbus" fra 2006. 

Om filmen skriver Profil: 

"Det er en komedie om et bøssepar og deres parterapeut, hvor deres seksuelle udfordringer skildres. 

Sexterapeuten Sophia har aldrig selv har prøvet at få orgasme, bøsseparret James og Jamie opfordrer hende til at besøge sexklubben Shortbus, hvor de færdes. Det er en privat klub, hvor deres seksuelle fantasier bliver udøvet."

Inden filmen er der mad, og efterfølgende kaffe. 

Filmaften er fra klokken 19, og det holdes denne gang i Fredericia. 

For mere information skriv til kontaktperson@profil-haderslev.dk. 

"Julefrokost" bei Profil Haderslev

Der Nordschleswiger 28.11.2015 von Ute Levisen

Am heutigen Abend ist ab 19 Uhr traditionelle Weihnachtsfeier bei "Profil Haderslev".

Auch in diesem Jahr findet die Veranstaltung, die ganz im Zeichen der nordschleswigschen Weihnachtstradition steht, beim Kassierer des Vereins statt.

Der Verein für Schwule und Lesben kann unter der Mailadresse kontaktperson(at)profil-haderslev.dk   kontaktiert werden.

"Julefrokost” hos Profil Haderslev

Der Nordschleswiger 28.11.2015 af Ute Levisen

I aften fra kl. 19 afholder "Profil Haderslev” deres traditionelle julefrokost.

Igen i år holdes arrangementet, som følger de sønderjyske juletraditioner, hos foreningens kasserer.

Foreningen for bøsser og lesbiske kan kontaktes på denne mailadresse kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.  

Oversættelse Kaj Erik Andersen.

Profil byder på grillmad i haven

JydskeVestkysten Haderslev 18.8.2015

Klubben Profil satser på godt vejr lørdag den 22. august.

Da inviterer den nemlig til grillaften hos kassereren.

- Det er en af klubbens ældste traditioner, men det er første gang, at kassereren lægger udestue til, hedder det i en pressemeddelelse fra klubben, der er for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

Grillabend bei Profil-Haderslev

Der Nordschleswiger 20.8.2015 von Ute Levisen

Am Sonnabend, 22. August, um 19 Uhr lädt Profil-Haderslev seine Mitglieder traditionsgemäß erneut zu einem Grillabend ein. Diesmal ist der Kassierer Gastgeber, und die Veranstalter versprechen einen unterhaltsamen Abend - mit Gesprächen über große und kleine Themen.

Profil ist ein Klub für Homo-, Bi- sowie Transsexuelle und kann unter www.kontaktperson@profil-haderslev.dk kontaktiert werden.

 

Grillaften hos Profil-Haderslev

Der Nordschleswiger 20.8.2015 af Ute Levisen

På lørdag den 22. august kl. 19 inviteret Profil-Haderslev sine medlemmer til den traditionelle grillaften. Denne gang er kassereren vært, og arrangørerne lover, at det bliver en hyggelig aften, hvor der bliver snakket om store om små emner.

Profil er en klub for homo-, bi- og transseksuelle og den kan kontaktes på www.kontaktperson@profil-haderslev.dk.

Oversættelse Kaj Erik Andersen.

Filmaften med tysk samfundskomedie

JydskeVestkysten Haderslev 13.6.2015 af pto

HADERSLEV: Klubben for bøsser, lesbiske og trans- personer Profil holder film- aften lørdag den 13. juni med visning af den tyske samfundskomedie "Vier kriegen ein Kind" ("Fire får et barn") - en film om homoseksuelle parforhold/ægteskabers ønske om at få børn.

 "Fire får et barn" vises med dybsindig humor, men også alvorlige undertoner. Temaet er, at et godt forældreskab er et spørgsmål om hjerterum, ikke om forældrene er homo- eller heteroseksuelle.

Drejebogsforfatter Volker Krappen og instruktør Matthias Steurer tegner de fire hovedpersoner, med en fin

fornemmelse for deres karakterer og særheder, i en vellykket balancegang mellem livsnærhed og små ironiske fortegninger.

Filmen er helt ny og den havde premiere på ARD den 3. marts.

Den bliver vist med danske undertekster. Aftenen sluttes af med en snak om regnbuefamilier.

Man kan læse mere om Profil og LGBT på www.profil-haderslev.dk

Årsmøde og temaaften i Profil

JydskeVestkysten Haderslev 25.3.2015

 Lørdag den 28. marts afvikler Profil bøsse/lesbisk-gruppe Haderslev sin årlige generalforsamling. Profil er en klub for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

Før selve generalforsamlingen, der afholdes ifølge klubbens vedtægter, vil der være en fremvisning af Danmarks Radios sommer Horisont-udsendelse "Den store russiske homo-jagt", der handler om hvor farligt det er at være homoseksuel i Rusland. Selvbestaltede tæskehold jager bøsser og lesbiske hele året - uden at myndighederne skrider ind. Volden er stigende og en ny lov gør det umuligt for de homoseksuelle at protestere.

Bagefter er der kaffebord, hvor der bliver lejlighed til at snakke om homoseksuelles forhold i Rusland og i andre homofobiske lande.

Generalforsamlingen/temaaften finder sted hos klubbens kasserer.

(Min bearbejdning: Webredaktør).

Filmabend bei Profil-Haderslev

Der Nordschleswiger 5.2.2015 von Ute Levisen

Am kommenden Sonnabend findet um 19 Uhr erneut ein Filmabend bei Profil-Haderslev statt, für Mitglieder - diesmal bei der neuen Kontaktperson des Vereins, Troels in Fredericia. Dort wird erneut ein Mittagessen serviert; im Anschluss daran folgt der Film „Going Down i LA-LA Land“, auf den Film folgen eine Kaffeetafel und eine Diskussion über den Film.

Weitere Informationen unter www.profil-haderslev.dk.

 

Filmaften hos Profil-Haderslev

Der Nordschleswiger 5.2.2015 af Ute Levisen

Den kommende lørdag kl. 19 er der igen filmaften hos Profil-Haderslev, for medlemmer. Denne gang foregår det hos foreningens nye kontaktperson, Troels i Fredericia, der som sædvanligt serveret en middag. Bagefter vises filmen „Going Down i LA-LA Land“. Efter filmen er der kaffebord og debat om filmen.

Yderligere information fås på www.profil-haderslev.dk.

Oversættelse Kaj Erik Andersen.

(Min bearbejdning: Webredaktør).

Profil holder filmaften

JydskeVestkysten Haderslev 3.2.2015

Årets første filmaften i Profil er lørdag den 7. februar. Det er klokken 19 hos Troels i Fredericia. Først er der middag for deltagerne, som har været her før og ved, det er en kulinarisk oplevelse. Bagefter skal man se filmen "Going Down in La-La Land" fra 2011, som er skrevet og instrueret af den svenske filmskaber Casper Andreas.

Efter filmen er der kaffebord, hvor man får lejlighed til at snakke om filmen. Profil er en klub for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

(Min bearbejdning: Webredaktør).

Julefrokost bei „Profil-Haderslev“

Der Nordschleswiger 29.11.2014 von Ute Levisen

Heute Abend lädt der Klub „Profil-Haderslev“ um 19 Uhr erneut zu seinem traditionellen und beliebten, Julefrokost ein.

Diesmal wird das Fest gefeiert bei der Klubs Kassierer. Für eine opulente Weihnachtsmahlzeit ist gesorgt. Weitere Informationen über den Klub für Homo- und Transsexuelle sowie Diskussionsbeiträge zu aktuellen Themen unter www.profil-haderslev.dk.

 

Julefrokost hos „Profil-Haderslev“

Der Nordschleswiger 29.11.2014 af Ute Levisen

I aften kl. 19 inviterer klubben „Profil-Haderslev“ igen til sin traditionelle og populære julefrokost.

Denne gang afholder man festen hos klubbens kasserer. Der er lagt op til et overdådigt julemåltid. Yderligere information om homo- og transseksuelle, såvel som debatindlæg om aktuelle temaer, kan findes på www.profil-haderslev.dk.

Oversættelse Kaj Erik Andersen.

(Min bearbejdning: Webredaktør).

Julefrokost hos Profil

JydskeVestkysten Haderslev 26.11.2014 af hjk

Lørdag den 29. november kl. 19:00 er der julefrokost hos Profil.

 Profil er en klub for bøsser, lesbiske, bi seksuelle og transpersoner.

Julefrokosten er en af Profils ældste traditioner, men i år er der alligevel fornyelse på programmet, idet klubbens kasserer har tilbudt at holde den.

Selvom den sønderjyske julefrokost er fyldt med traditioner, kan medlemmerne alligevel se frem til overraskelser, fordi kassereren helt sikkert vil sætte sit eget præg.                     

(Min bearbejdning: Webredaktør).

Filmaften med middag i Profil

JydskeVestkysten Haderslev 1.10.2014

På lørdag klokken 19 er der igen filmaften på programmet i Profil, som er en klub for bøsser, lesbiske, biseksuelle og trans personer.

Aftenen begynder med en middag, hvorefter den tyske film "Zwei Seiten der Liebe" fra 2002 bliver vist. Filmen har homoseksualitet som afgørende tema.

Filmens hovedperson er Carola Martin (Thekla Carola Wied), der er gift med direktøren for Bonner Møbler, Dieter Martin (Miguel Herz-Kestranek).

Efter et biluheld dør hendes mand, og hun indser, at hun har levet i årevis med en løgn. Dieter var nemlig homoseksuel og delte bord og seng med den unge advokat Tobias Volperius (Heikko Deutschmann), når hun var optaget af sin forlagsvirksomhed. Hun udvikler et had til bøsser i almindelig og Tobias i særdeleshed, og en masse andre forviklinger gør livet svært for hende. Men hjælpen er derude, og de, der gerne vil hjælpe hende, er den, hun mindst af alt kan forvente det af.

Mødedeltagerne slutter aftenen af med kaffebord, hvor der bliver lejlighed til at få snakket om filmen.

Hvis det går, som det plejer til en Profil-aften, vil man sikkert også komme ind på andre sider af tilværelsen.

Læs mere om foreningen på www.profil-haderslev.dk.

(Min bearbejdning: Webredaktør).

Filmabend bei Profil

Der Nordschleswiger 4.10.2014 von Ute Levisen

Am heutigen Sonnabend steht ab 19 Uhr der deutsche Film "Zwei Seiten der Liebe" im Mittelpunkt bei "Profil-Haderslev". Im Anschluss daran diskutieren die Teilnehmer bei einer Kaffeetafel den Film.

Filmaften hos Profil

Der Nordschleswiger 4.10.2014 af Ute Levisen

Denne lørdag aften fra kl. 19 er en tysk film, "Zwei Seiten der Liebe", i centrum hos Profil-Haderslev. Bagefter diskuterer deltagerne filmen ved kaffebordet.

Profil tænder op i grillen

JydskeVestkysten Haderslev 9.7.2014

Lørdag den 12. juli er der grillaften i Profil, en klub for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. Grillaftenen er en af klubbens ældste traditioner, som man i ni år har holdt hos klubbens kontaktperson, og det er der jo ingen grund til at lave om på.

Hvert år har der været overraskelser på programmet, og også i år er der garanteret noget at glæde sig til. Han sørger også for, at ingen kommer til at tørste.

Der vil sikkert blive hyggesnakket om mangt og meget, lige fra vores egen hverdag til det der sker i Danmark og ude i den store verden, for sådan plejer det nemlig at være til en rigtig Profilaften.

Man mødes klokken 18 - det er en time tidligere end normalt. Tilmelding og yderligere info kontaktperson@profil-haderslev.dk

Film om bagside af medaljen

JydskeVestkysten Haderslev 14.5.2014

Lørdag har foreningen Profil temaaften, hvor deltagerne skal se en film om bagsiden af medaljen i bøssepornoindustrien. Det er dokumentarfilmen "All Boys".

Efter Sovjetunionens kollaps og de østeuropæiske landes frigørelse, er f.eks. Tjekkiet blevet et mekka for fremstilling af bøsseporno. På den ene side har den seksuelle frigørelse gjort sit indtog, på den anden side er der mange penge i bøsseporno.

Branchen styres af kyniske bagmænd. Den del har ikke så meget med seksuel frigørelse at gøre, idet mange skuespillere er rodløse unge, der ikke har de store muligheder for et andet karrierevalg. Den mørke sandhed er ofte, at dem, der udadtil har status som bøssepornostjerner, slet ikke er homoseksuelle, men unge mænd, der længes efter menneskelige relationer, ægte kærlighed og et traditionelt familieliv. I stedet er de blevet aktører i en branche, hvor farer som narkomisbrug og prostitution lurer lige om hjørnet, fremgår det af en pressemeddelelse.

Profil er en klub for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

Themenabend bei „Profit Haderslev" - diesmal in Fredericia

Der Nordschleswiger 14.5.2014 von Ute Levisen

Am kommenden Sonnabend, 17. Mai, finden erneut ein Themenabend in Regie von „Profit Haderslev" statt, diesmal allerdings in Fredericia. Wie gewohnt steht im Mittelpunkt des Abends ein Film. Diesmal sehen die Teilnehmer „All Boys".

Im Anschluss daran wird erneut das Thema des Abends diskutiert. Anmeldungen nimmt wie gewohnt die Kontaktperson von Profit Hadersleben entgegen.

Temaaften i „Profit Haderslev" - denne gang i Fredericia

Der Nordschleswiger 14.5.2014 af Ute Levisen

På lørdag, 17. maj, er der igen temaaften hos „Profit Haderslev", denne gang foregår det i dog Fredericia. Som sædvanligt er aftenens højdepunkt en film. Denne gang skal deltagerne se „All Boys".

Bagefter er aftenens tema igen til debat. Tilmelding modtages som sædvanligt af Profil Haderslevs kontaktperson. 

„Profil“ blickt auf 30-jährige Vereinsgeschichte zurück

Der Nordschleswiger 4.3.2014 von Karin Friedrichsen

Der Verein „Profil“ in Hadersleben wurde 1984 gegründet und ist eine Interessengemeinschaft für homosexuelle Menschen aus der Region. Gefeiert wurde das 30-jährige Stiftungsjubiläum auf der Generalversammlung, die unlängst beim Kassierer durchgeführt wurde.

„Die Vereinsgründung nahm ihren Anfang 1983, als ein junger Homosexueller eine Anzeige, in der er einen Gleichgesinnten suchte, schaltete“, erinnert sich Kaj Erik Andersen von „Profil-Haderslev“.

Nach dem geschäftlichen Teil, die Tagesordnung wurde laut Satzungen durchgeführt, war das Thema des Abends der deutsche Film „Trans Papa“ aus dem Jahr 2012.

Der Film schildert das Leben der 15-jährigen Maren Probst, die zusammen mit ihrer Mutter und ihrer Halbschwester am Prenzlauer Berg wohnt. Von ihrer Mutter erfährt die junge Maren, dass sich ihr Vater, der sich als Künstler ernährt, einer Geschlechtsumwandlung unterzogen hat.

Im Anschluss diskutierten die Mitglieder über den Film - und seine vielen gesellschaftlich relevanten Aspekte.

 

„Profil“ ser tilbage på 30 års foreningsjubilæum

Der Nordschleswiger 4.3.2014 von Karin Friedrichsen

Foreningen „Profil“ i Haderslev blev dannet i 1984. Den er et interessefællesskab for homoseksuelle i landsdelen. Det 30 års jubilæum blev fejret på generalforsamlingen, der for nyligt blev afhold hos kassereren.

„Dannelsen af foreningen begyndte i 1983, da en ung homoseksuel søgte ligestillede i en annonce”, husker Kaj Erik Andersen fra „Profil-Haderslev“.

Efter, at den forretningsmæssige del af aftenens program var afholdt i henhold til vedtægterne, var aftenens tema den tyske film fra 2012 „Trans Papa“.

Filmen skildrer den 15-årige Maren Probsts liv. Hun bor sammen med sin mor og sin halvsøster i Prenzlauer Berg. Unge Marens mor fortæller hende, at hendes far, der ernærer sig som kunstner, har gennemgået et kønsskifte.

Bagefter diskuterede medlemmerne filmen - og dens mange samfundsrelevante aspekter.

Profil kan fejre 30 års jubilæum

JydskeVestkysten Haderslev 22.2.2014 af Janne Bennike-Sorgenfri

Foreningen Profil, der er en forening for bøsser, lesbiske og transseksuelle kan i år fejre 30 års jubilæum. Jubilæum og generalforsamling finder sted lørdag den 22. februar kl. 19 hos klubbens kasserer.

Historien om Profil i Haderslev starter tilbage i 1983, hvor en ung bøsse i en annonce i Haderslev Ugeavis, søgte »ligestillede«. Han fik en del henvendelser og folk samledes hos ham privat, og her blev det besluttet at oprette en bøsse/ lesbisk forening.

Formelt blev foreningen så stiftet et halvt år senere i februar 1984. Foreningens navn blev PROFIL. Bestående af PRO og FIL, som skulle symbolisere begrebet FOR de homoFiLE.  

Profil kan kontaktes på kontaktperson(at)profil-haderslev.dk. Man kan læse mere om Profil www.profil-haderslev.dk. 

(Min bearbejdning: Webredaktør).

Profil skal til julefrokost

JydskeVestkysten Haderslev 29.11.2013

Foreningen Profil i Haderslev tog sidste år en gammel tradition med julefrokost op efter flere års pause. Det blev en så stor succes, at den bliver gentaget i år. Derfor står der julefrokost i kalenderen i morgen klokken 18.

Profil, der er en klub for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, valgte sidste år at lægge opgaven med julefrokosten i hænderne på sin kontaktperson. Og den opgave har han fået igen, da han formår at blande sønderjyske juletraditioner med nyt.

Kommentar
Profils medlemmer har været til julefrokost hvert år i mange år, men i en årrække deltog vi i Kaj Eriks julefrokoster. Fra sidste år vendt vi tilbage til, at holde selvstændige Profil-julefrokoster.

Webredaktøren.

Themenabend bei "Profil"

 Der Nordschleswiger 12.10.2013 von Ute Levisen

Am heutigen Abend um 19 Uhr findet bei Kaj Erik der nächste Themen-abend im Haderslebener Verein für Homosexuelle, "Profil", statt.

Heute wird der Film "Ung i USA - fra homo til hetero" gezeigt, in dem es um "Bekehrungstherapien" für Homosexuelle geht. Wie gewohnt, können die Teilnehmer bei einer Kaffeetafel im Anschluss an den Film über das Thema des Abends diskutieren.

Anmeldungen werden unter kontaktperson(at)profil-haderslev.dk entgegengenommen.

Temaaften i "Profil"

Der Nordschleswiger 12.10.2013 af Ute Levisen

I aften kl. 19 afholder Haderslev foreningen for homoseksuelle, Profil, sin næste temaaften hos Kaj Erik.

I aften vises filmen "Ung i USA - fra homo til hetero", som handler om ”omvendelsesterapi” for homoseksuelle. Efter filmen har deltagerne som sædvanligt mulighed for, at diskutere aftenens tema ved kaffebordet.

Tilmelding modtages på kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.

Oversættelse Kaj Erik Andersen.

Grillabend am Sonnabend bei Profil-Hadersleben

Der Nordschleswiger 16.7.2013 von Ute Levisen

Am Sonnabend, 20. Juli, um 19 Uhr lädt der Schwulen- und Lesbenverein der Region, Profil Hadersleben, erneut zu einem Grillabend ein, der diesmal bei einem Mitglied abgehalten wird, das in Kochkünsten äußerst bewandert ist.

 

Auf dem Programm stehen neben dem Grillmenü Gespräche über aktuelle Ereignisse in Dänemark und auf der ganzen Welt.

Anmeldungen unter der Mailadresse: kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.

Grillaften på lørdag hos Profil Haderslev

 

Der Nordschleswiger 16.7.2013 af Ute Levisen

På lørdag, den 20. juli, kl. 19 inviterer bøsse- og lesbiskforeningen i landsdelen, Profil Haderslev, på ny til grillaften, som denne gang holdes hos et medlem, der er velbevandret i madlavningskunsten.

 

På programmet er der, foruden grillmenuen, en snak om de aktuelle begivenheder i Danmark og ude i den store verden.

 

Tilmelding på mailadressen: kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.

 

Oversættelse Kaj Erik Andersen.

 

(Min bearbejdning: Webredaktør).

Profil tænder op i grillen på lørdag

JydskeVestkysten Haderslev 17.7.2013

Lørdag den 20. juli holder Profil grillaften. Det er en årlig tradition for klubben, der henvender sig til bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

En af klubbens medlemmer er vært for aftenen, der begynder klokken syv.

Ud over god, grillet mad vil der være drikkevarer på køl og selvfølgelig mulighed for at få en snak med ligesindede. Skulle sommervejret svigte, så er det ikke et problem, skriver klubben. Arrangementet rykker da ind i en udestue.

Få nærmere informationer på klubbens hjemmeside.

(Min bearbejdning: Webredaktør).

Profil byder på film

JydskeVestkysten Haderslev 3.5.2012 af bja

Middag efterfulgt af filmen »Another Gay Movie« fra 2006. Sådan lyder programmet for Profils hyggeaften i morgen fra klokken 19.

Profil er en klub for bøsser, lesbiske, bi seksuelle og transpersoner, og bestyrelsen er overbevist om, at deltagerne får sig mere end et godt grin over filmen.

Efter filmen er der kaffebord, hvor deltagerne kan snakke om filmen.

- Livets små og store begivenheder bliver helt sikkert også taget under kærlig behandling. Sådan plejer det at være, når vi holder Profilaften, siger Kaj Erik Andersen fra klubben.

Der erste Filmabend des Jahres bei "Profil Haderslev"

Der Nordschleswiger 3.5.2013 von Ute Levisen

Am Sonnabend, 4. Mai, lädt der Schwulen- und Lesbenklub "Profil Haderslev" ab 19 Uhr zu seinem ersten Filmabend des Jahres ein.

Nach dem traditionellen Mittag erwartet die Gäste die Vorführung  des Films, "Another Gay Movie" aus dem Jahr 2006.

Im Anschluss daran darf über den Film, aber auch über die großen und kleinen Ereignisse des Lebens diskutiert werden. Zum Ausklang des Abends steht eine Kaffeetafel auf dem Programm.

Anmeldung unter kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.

Årets første filmaften i "Profil Haderslev"

Der Nordschleswiger 3.5.2013 af Ute Levisen

På lørdag, 4. maj., inviterer bøsse- og lesbiskklubben "Profil Haderslev" til årets første filmaften, fra klokken 19.

Efter den sædvanlige middag, kan gæsterne se frem til forevisningen af filmen "Another Gay Movie" fra året 2006.

Bagefter er der mulighed for at snakke om filmen, men også om andre af livets store og små hændelser. Som sidste punkt på aftenens program er der kaffebord.

Tilmelding på kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.

Oversættelse Kaj Erik Andersen.

(Min bearbejdning: Webredaktør).

Generalversammlung am Sonnabend bei Profil

Der Nordschleswiger 12.2.2013 von Ute Levisen

Am kommenden Sonnabend, 16. Februar, lädt der Verein für Homosexuelle "Profil Haderslev" um 19 Uhr zu seiner Generalversamm1ung ein: Auf dem Programm stehen ein Mittagessen, eine Kaffeetafel - und wie immer auch eine Themensendung.

 Diesmal werden sich die Mitglieder den DR-Beitrag "Beskidt og syndig" aus dem Jahre 2001 ansehen. Darin geht es um Christentum und Homosexualität.

Im Anschluss daran können die Teilnehmer wie gewohnt über den Beitrag diskutieren.

Eine Mitgliedschaft bei Profil kostet 50 Kronen jährlich und umfasst sechs Treffen im Jahr.

Der Verein kann über die Mailadresse kontaktperson(at)profil-haderslev.dk kontaktiert werden.

Generalforsamling på lørdag hos Profil

Der Nordschleswiger 12.2.2013 af Ute Levisen

Den kommende lørdag, 16. februar kl. 19, inviterer foreningen for homoseksuelle "Profil Haderslev" til generalforsamling: På programmet er der en middag, et kaffebord - og som sædvanligt også en temaudsendelse.

Denne gang skal medlemmerne se DR-udsendelsen "Beskidt og syndig" fra 2001. Den handler om kristendom og homoseksualitet.

Bagefter kan medlemmerne som sædvanligt diskutere emnet.

Et medlemskab af Profil koster 50 kroner årligt, det omfatter seks sammenkomster om året.

Foreningen kan kontaktes på mailadressen kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.

Oversættelse Kaj Erik Andersen.

(Min bearbejdning: Webredaktør).

Profil byder på middag og debat

JydskeVestkysten Haderslev 14.2.2013 af bja

Der er lagt op til både en hyggelig og indholdsrig aften, når Profil Haderslev holder generalforsamling lørdag kl. 19.

Aftenen bliver indledt med en middag, og efter generalforsamlingen skal deltagerne se DR's temaudsendelse »Beskidt og syndig« fra 200 l - en tv-udsendelse om kristendom og homoseksualitet. Det er en norsk udsendelse, som sætter spørgsmålstegn ved, om kristendom og homoseksualitet kan forenes.

Bagefter er der kaffebord, hvor der bliver lejlighed til at snakke om homoseksualitet og kristendom og om, hvad der sker netop nu.

Profil er en klub for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. 

Weihnachten bei Profil

Der Nordschleswiger 14.12.2012 von Ute Levisen

"Profil Haderslev", der Verein für Schwule, Lesben und Transsexuelle der Region, lädt am Sonntag 16. Dezember, um 13 Uhr zu seinem traditionelle n "Julefrokost" ein. Man trifft sich bei der Kontaktperson des Klubs, die zugleich federführend bei der Zubereitung des Menüs, das diesmal auf nordschleswigsche Art - inklusive einer kulinarischen Überraschung - kredenzt wird. Anmeldungen und Kontakt unter der Emailadresse kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.

 

Jul hos Profil

Der Nordschleswiger 14.12.2012 af Ute Levisen

Profil Haderslev, landsdelens forening for bøsser, lesbiske og transpersoner, inviterer søndag den 16. december kl. 13 til sin traditionelle julefrokost. Man mødes hos klubbens kontaktperson, der samtidig er ansvarlig for tilberedningen menuen, der denne gang er traditionel sønderjysk - inklusive kulinariske overraskelser. Tilmelding og kontakt på mailadressen kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.

Oversættelse Kaj Erik Andersen.

Spätsommerliche Veranstaltung bei Profil

Der Nordschleswiger 18.8.2012 von Karin Friedrichsen

Der Haderslebener Verein Profil lädt heute zu einem Grillfest ein.

Der Verein wurde 1984 gegründet und ist eine Interessengemeinschaft für homosexuelle Menschen aus der Region. Seine Mitglieder treffen sich regelmäßig zu Themenabenden und anderen Veranstaltungen.

Informationen zur heutigen Veranstaltung unter www.profil-haderslev.dk.

 

Sensommer arrangement i Profil

Der Nordschleswiger 18.8.2012 af Karin Friedrichsen

Haderslev foreningen Profil inviterer til grillfest i aften.

Foreningen blev dannet i 1984 som et interessefællesskab for homoseksuelle i landsdelen. Medlemmerne mødes regelmæssigt til temaaftner og andre arrangementer.

Information om aftenens arrangement på www.profil-haderslev.dk.

Oversættelse Kaj Erik Andersen.

(Min bearbejdning: Webredaktør).

Grillaften i Profil

Uddrag fra JydskeVestkysten 17.8.2012 af Morten Seest

I morgen er der grillaften i foreningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, Profil Haderslev.

De skal blandt andet skal fejre den omstridte lov om kønsneutrale ægteskaber. Ifølge Kaj Erik Andersen er der dog stadig meget at kæmpe for på ligestillingsområdet.

- Det næste store slag er anerkendelsen af de transseksuelle, som i dag ikke selv må beslutte, om de vil skifte køn. Jeg er først tilfreds, den dag, hvor man ikke bliver særbehandlet på grund af sin seksualitet, siger Kaj Erik Andersen.

FAKTA •••

• Profil er en klub for bøsser, lesbiske, biseksuelle og trans personer i Haderslev, som mødes hver anden måned. Medlemmerne mødes privat på skift hos hinanden. Der holdes også generalforsamling, grillaften og julefrokost.

(Min overskrift og bearbejdning: Webredaktør).

Transphobie heute Thema bei Profil

Der Nordschleswiger 19.5.2012 von Ute Levisen

Der regionale Klub für Schwule und Lesben, Profil-Haderslev, lädt heute Abend ab 19 Uhr wieder zum Filmabend, inklusive Dinner, ein. Treff ist beim Kassierer des Klubs, und Thema des Abends ist die allseits präsente Transphobie. Illustriert und diskutiert wird diese heute anhand des deutschen Films "Notruf Hafenkante", über den die Teilnehmer nach dem Essen sprechen werden. Weitere Infos unter  www.profil-haderslev.dk.

Transfobi er i aften temaet hos Profil

Der Nordschleswiger 19.5.2012 af Ute Levisen

Landsdelens klub for bøsser og lesbiske, Profil-Haderslev, inviterer igen i aften kl. 19 til filmaften og middag. Mødet holdes hos klubbens kasserer og aftens tema er den altid tilstedeværende transfobi. Emnet vil denne aften være illustreret og problematiseret igennem den tyske film "Notruf Hafenkante", som deltagerne vil have mulighed for at tale om efter filmen. Yderligere informationer på www.profil-haderslev.dk.

Oversættelse Kaj Erik Andersen.

Bøsser og lesbiske har generalforsamling

JydskeVestkysten Haderslev 19.3.2012 af Larz Grabau

Profil bøsse/lesbisk gruppe Haderslev holder på lørdag den 24. marts klokken 19.00 den årlige generalforsamling hos deres kontaktperson. Efter generalforsamlingen vises TV2's portrætudsendelse »Ole Henriksen - hele historien«.

Bagefter er der kaffebord og snak. Medlemskab af Profil koster 50 kroner årligt.

Det inkluderer middag og kaffebord på de seks årrlige arrangementer. Læs mere på www.profil-haderslev.dk

Filmabend am Sonnabend bei Profil

Der Nordschleswiger 20.1.2012 af Ute Levisen

Profil-Haderslev, die Schwulen- und Lesbengruppe der Region, lädt am Sonnabend, 21. Januar, um 19 Uhr erneut ein zu einem Filmabend. Gezeigt wird der Film "Mysterious Skin" aus dem Jahre 2004. Zum Auftakt des Abends gibt es ein Abendessen und im Anschluss an den Film eine Kaffeetafel mit Diskussion. Anmeldungen unter kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.

Filmaften på lørdag hos Profil

Der Nordschleswiger 20.1.2012 af Ute Levisen

Profil-Haderslev, bøsse- og lesbiskgruppe i landsdelen, inviterer på lørdag, 21. januar, kl.19 igen til en filmaften. Hvor filmen "Mysterious Skin" fra 2004 vises. Aftenen starter med en middag og efter filmen er der kaffebord med debat.
Tilmelding på kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.


Oversættelse Kaj Erik Andersen.

Profil byder på film og kaffe

JydskeVestkysten Haderslev 18.1.2012 af kof

DRAMA: Amerikansk film fra 2004 bliver vist på lørdag i bøsse- og lesbisk gruppen Profil. 

Bøsse/lesbisk gruppen Profil i Haderslev har på lørdag årets første arrangement - en filmaften. Aftenen begynder klokken 19.00 med en middag, og herefter er det filmen »Mysterious Skin«, der er på skærmen.

Det er et drama fra 2004, baseret på en roman fra 1996 af Scott Heim. Filmen er instrueret og skrevet af den amerikanske filminstruktør Gregg Araki.

Filmen handler om Brian og Neil, der er to unge mænd, som tilsyneladende intet har til fælles. Godt nok bor de i den samme by, og da de var otte år, gik de på samme baseballhold. Men derfra stopper ligheden.

Brian er blevet en sexforskrækket, indadvendt ung mand, der er overbevidst om, at han blev bortført af en UFO, da han var otte år gammel. I samme alder opdagede Neil, at han var bøsse. Han lever nu som trækkerdreng, mens Brian er blevet en indadvendt nørd.

De to meget forskellige unge mænd bærer på en fælles hemmelighed fra barndommen, som har formet og ødelagt deres liv.

Det er kun Neil, der kan huske, hvad der skete. Brian, derimod, husker intet af hvad der skete i fem uheldssvangre timer i hans barndom.

Efter filmen er der kaffebord. Er du interesseret, så kontakt Profil på kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.  Du kan også læse mere om gruppen på www.profil-haderslev.dk.

(Min bearbejdning: Webredaktør).  

Julefrokost am Sonnabend bei Profil

Der Nordschleswiger 25.11.2011 von Ute Levisen

Am Sonnabend, 26. November, findet ab 18 Uhr bei Profil-Hadersleben, der Gruppe für Schwule und Lesben der Region, erneut das traditionelle Julefrokost statt. Gastgeber ist Kaj Erik Andersen, der am selben Abend seinen 60. Geburtstag feiern kann.

Offeriert wird ein hausgemachtes Menü aus dem Parkcafé. Anmeldungen werden unter der Mailadresse kontaktperson(at)profil-haderslev.dk  erbeten. Weitere Infos unter www.profil-haderslev.dk.

Julefrokost på lørdag hos Profil

Der Nordschleswiger 25.11.2011 af Ute Levisen

På lørdag, 26. november, kl. 18 holder Profil Haderslev, gruppen for bøsser og lesbiske i landsdelen, igen den traditionelle julefrokost. Vært er Kaj Erik Andersen, der fejre sin 60-års fødselsdag samme aften.

På menuen er der hjemmelavet mad fra Parkcaféen. Tilmelding kan ske til mailadressen kontaktperson(at)profil-haderslev.dk. Yderligere information på www.profil-haderslev.dk.

Oversættelse og bearbejdning Kaj Erik Andersen.

Themenabend am Sonnabend bei Profil

Der Nordschleswiger 30.9.2011 Von Ute Levisen

Am morgigen Sonnabend um 19 Uhr veranstaltet Profil in Hadersleben, der Verein für Homosexuelle der Region, erneut einen Themenabend, in dessen Zentrum, wie gewohnt, ein filmischer Beitrag stehen wird, der sich mit sozialen Missständen auseinandersetzt. Nach einem Abenddessen steht der Film "Afghanistans dansende drenge" auf dem Programm, in dem es um jugendliche Sexsklaven in Afghanistan geht.

Im Anschluss daran diskutieren die Teilnehmer über den Film. Der Abend, für den man sich unter der Mailadresse kontaktperson@profil-haderslev.dk anmelden kann, klingt mit einer Kaffeetafel aus. Mehr über den Verein und seine Veranstaltungen unter www.profil-haderslev.dk

Temaaften på lørdag hos Profil

Der Nordschleswiger 30.9.2011 af Ute Levisen

I morgen, lørdag kl. 19, arrangerer Profil Haderslev, foreningen for homoseksuelle i landsdelen, igen til en Temaaften, i hvis centrum der, som sædvanligt, vil være et filmisk bidrag, der går i dybden med sociale misforhold. Efter en middag er filmen "Afghanistans dansende drenge" på programmet, den handler om helt unge sexslaver i Afghanistan.

Bagefter diskuterer deltagerne filmens indhold. Aftenen, som man kan tilmelde sig på mailadressen kontaktperson@profil-haderslev, afsluttes med et kaffebord. Flere oplysninger om foreningen og dens arrangementer på www.profil-haderslev.dk

Dansende drenge i Afghanistan er på programmet

JydskeVestkysten Haderslev 28.9.2011 af kof

Profil Haderslev - en bøsse/lesbisk gruppe - holder temaaften på lørdag klokken 19. Deltagerne mødes hos foreningens kasserer og lægger ud med at spise sammen.

Bagefter skal de se »Afghanistans dansende drenge« - en amerikanske dokumentarfilm fra 2010, som DR-tv tidligere bar vist.

Helt unge drenge sælges til krigsherrer og magtfulde forretningsfolk og holdes som private dansere i det nordlige Afghanistan, hvor de bliver ofre for misbrug. Derefter handles de og bruges som sexslaver.

Efter filmen debatteres den over en kop kaffe.

Man kan se mere om foreningen og arrangementet på hjemmesiden www.profil-haderslev.dk

Grillabend bei Profil

Der Nordschleswiger 7.7.2011 von Karin Friedrichsen

Am Sonnabend, 9. Juli, findet um 19 Uhr erneut der traditionelle Grillabend der Lesben- und Schwulengruppe Profil in Hadersleben statt. Treff ist auf der Terrasse der Kontaktperson.  Einzelheiten zum Programm gibt es auf der Homepage www.profil-haderslev.dk.

Grillaften hos Profil

Der Nordschleswiger 7.7.2011 af Karin Friedrichsen

På lørdag, 9. juli, kl. 19 holder lesbisk- og bøssegruppen i Haderslev Profil igen den traditionelle grillaften.
Mødestedet er kontaktpersonens terrasse. Programmet kan læses på hjemmesiden www.profil-haderslev.dk.

Filmabend bei Profil

Der Nordschleswiger 13.5.2011 von Ute Levisen

Am Sonnabend, 14. Mai, findet bei Profil-Haderslev, dem Verein der Schwulen und Lesben der Region, erneut ein Abend statt, auf dessen Tagesordnung ein preisgekrönter Film, diesmal »Broderskab«, steht, der sich so gegensätzlicher Themen wie Neonazismus und Homosexualität annimmt. Die Teilnehmer können im Anschluss an den Film in gestaltlicher Atmosphäre an einer Kaffeetafel über den Film diskutieren.

Weitere Informationen unter kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.

Filmaften hos Profil

Der Nordschleswiger 13.5.2011 af Ute Levisen

På lørdag, 14. maj, holder Profil-Haderslev, foreningen for bøsser og lesbiske i regionen, igen en aften, hvor der er en prisbelønnet film på dagsordenen, denne gang er det ”Broderskab”, hvor så modsætningsfyldte temaer som nynazisme og homoseksualitet mødes. Bagefter kan deltagerne diskutere filmen i en hyggelig atmosfære ved kaffebordet.

Yderligere information på kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.

Oversættelse: Kaj Erik Andersen.

Filmabend bei »Profil«

Der Nordschleswiger 13.1.2011 von Ute Levisen

»Profil«, der Verein für homosexuelle Menschen aus der Region, leitet das neue Jahr mit einem Filmabend ein. Der Abend findet am Sonnabend, 15. Januar, statt. Zunächst steht ein gemeinsames Essen auf dem Programm. Mittelpunkt des Filmabends ist der brandneue Film »I Love You Phillip Morris«. Es ist Jim Carrey, der die Hauptrolle spielt, wobei er sich Hals über Kopf in Phillip Morris (Ewan McGregor) verliebt.

Abgeschlossen wird der Abend beim Kaffee mit Gesprächen über den Film. Einzelheiten über Veranstaltung und Treffpunkt können unter E-Mail  info(at)profil-haderslev.dk erfragt werden.

Filmaften hos Profil

Der Nordschleswiger 13.1.2011 af Ute Levisen

Profil, foreningen for homoseksuelle mennesker i regionen, indleder der nye år med en filmaften. Aftenen holdes lørdag den 15. januar. Først er der fællesspisning på programmet. Filmaftnens højdepunkt er den brandaktuelle film ”I Love You Philip Morris”. Jim Carrey spiller hovedrollen og han forelsker sig til op over begge ører i Phillip Morris (Ewan McGregor).

Aftenen slutter med kaffe hvor der bliver lejlighed til at snakke om filmen. Oplysningen om arrangementet og mødestedet kan fås på E-mailadressen info(at)profil-haderslev.dk.

Oversættelse: Kaj Erik Andersen.

Weihnachtstreff bei »Profil«

Der Nordschleswiger 11.11.2010 von Ute Levisen

»Profil«, der Verein für Homosexuelle in der Region, veranstaltet 20. November sein »Julefrokost«, das im »Parkcafeén« am Varbergvej stattfindet.

Einzelheiten über die Veranstaltung gibt es unter der Mailadresse kontaktperrson(at)profil-haderslev.dk.

Nordschleswigsches Essen und viel Gesang stehen auf dem Programm.

Julesammenkomst hos Profil

Der Nordschleswiger 11.11.2010 af Ute Levisen

Profil, foreningen for homoseksuelle i regionen, afholder sin julefrokost den 20. november, arrangementet holdes i Parkcaféen på Varbergvej.

Oplysninger om arrangementet kan fås på mailadressen kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.

Der er sønderjysk mad og en masse sang på programmet.

Oversættelse: Kaj Erik Andersen.

Themenabend heute bei Profil

Der Nordschleswiger 18.9.2010 Von Ute Levisen

Am heutigen Sonnabend lädt der Haderslebener Verein für Schwule und Lesben, »Profil Haderslev«, erneut zu einem Film- und Themenabend ein. Thema des Abends ist der sexuelle Missbrauch von Kindern durch Geistliche der katholischen Kirche, der immer wieder für Schlagzeilen gesorgt hat. Beginn der Veranstaltung ist um 19 Uhr am Wohnsitz des Kassierers, der die Teilnehmer kulinarisch verwohnen wird.

Film des Abends ist das authentische Drama »Lad de små børn komme til mig«. Anschließend können die Teilnehmer wie gewohnt die Themen des Abends an einer Kaffeetafel diskutieren.

Temaaften i aften hos Profil

Der Nordschleswiger 18.9.2010 af Ute Levisen

På denne lørdag aften inviterer Haderslevs forening for bøsser og lesbiske, Profil Haderslev, igen til en Film- og temaaften. Temaet denne aften er seksuelt misbrug af børn begået af gejstlige fra Den Katolske Kirke, som igen og igen har skabt overskrifter. Arrangementet begynder kl. 19 hos kassereren, som vil forkæle deltagerne kulinarisk.

Aftenens film er det autentiske drama ”Lad de små børn komme til mig”. Bagefter kan deltagerne som sædvanligt diskutere aftenens tema ved kaffebordet.

Oversættelse Kaj Erik Andersen.

Grillabend am 10. Juli bei »Profil«

Der Nordschleswiger 30.6.2010 Von Ute Levisen

Am Sonnabend, 10. Juli, findet um 18 Uhr erneut der traditionelle Grillabend der Schwulen-und Lesbengruppe von »Profil« in Hadersleben statt. Treff ist auf der Terrasse der Kontaktperson, die es sich auch in diesem Jahr zur Aufgabe gemacht hat, die Gäste kulinarisch zu verwohnen. Anmeldungen werden unter kontaktperson(at)profil-haderslev.dk  entgegengenommen. Weitere Infos auch unter www.profil-haderslev.dk.

Grillaften den 10. juli hos Profil

Der Nordschleswiger 30.6.2010 af Ute Levisen

Lørdag den 10. juli kl. 18 er der igen den traditionelle grillaften hos Profil Bøsse/lesbisk gruppe i Haderslev. Mødestedet er på terrassen hos kontaktpersonen, der igen i år har påtaget sig opgaven, at forkæle gæsterne kulinarisk. Tilmeldinger modtages på kontaktperson(at)profil-haderslev.dk. Yderligere information fås på www.profil-haderslev.dk.   

Oversættelse: Kaj Erik Andersen.

Besøgsrekord på Profils hjemmeside

Der Nordschleswiger 19.3.2010 af Ute Levisen

"Profil-haderslev.dk", foreningen for homoseksuelle i regionen, er udmærket tilfreds med forløbet af deres generalforsamling.

Her tog medlemmerne et tilbageblik på et begivenhedsrigt år.

Til højdepunkterne talte festlighederne i anledning af foreningens 25 års jubilæum.

Interessen for foreningen og dens internet hjemmeside, som tager sig af aktuelle temaer, er stor. Det viser en besøgsrekord.

Antallet af dem, der besøger websiden profil-haderslev.dk steg i tidsrummet fra marts 2009 til februar 2010, i forhold til samme tidsrum året før, med mere end 10.000 besøgende til nuværende 55.781.

Oversættelse: Walter.

(Min bearbejdning: Webredaktør).

Homoægteskab - snart også i Guds navn

Uddrag fra Der Nordschleswiger 11.3.2010 af Ute Levisen

I Folketinget, men også blandt landets ti biskopper, tegner der sig et flertal for en ændring af ægteskabslovgivningen.

"Det skulle være sket for længe siden", sådan er meningen hos Haderslev foreningen Profil, der repræsenterer de homoseksuelles interesser.

Biskop Niels Henrik Arendt reagerer mere tilbageholden. Han vil ikke stille sig i vejen for en kirkelig velsignelse af homoseksuelle par, men han advarer mod verdsliggørelse af kirkelige traditioner til belastning af den kristelige religion.

Et er ganske sikkert "Lovændringen vil komme", siger biskop Niels Henrik Arendt.

Hermed er ment en ændring af ægteskabslovgivningen, som vil give en ligestilling mellem hetero- og homoseksuelle par - også under kirkens tag.

Og som det ser ud, er der ikke kun blandt landets biskopper, men også i Folketinget, kirkens lovgiver, et flertal for en lovændring.

”Det var også snart på tide”, synes Kaj Erik Andersen fra foreningen Profil-Haderslev, som repræsenterer de homoseksuelles interesser.

”Vi har de samme samfundsmæssige pligter, men langtfra de samme rettigheder”.
Andersen glæder sig over, at selv kirkelige ”hardlinere”, som den viborgensiske biskop Karsten Nissen, nu har en forståelse for hvad en ligestilling i guds navn betyder.

Biskop Niels Arendt, overhoved for Haderslev Stift, hører til de fire biskopper, som ikke er særlig begejstret for en fælles kirkelig vielsesceremoni for alle par.

Kaj Erik Andersen er skuffet.

”Jeg har altid anset biskop Arendt for en mand med en liberal indstilling”.

Arendt afviser. ”Det her har ikke noget at gøre med en liberal indstilling”.

Han har været fortaler for et registeret partnerskab siden loven i sin tid blev vedtaget.

Men: ”Den kirkelige vielsesceremoni har udgangspunkt i den kristelige religion - og ikke en verdslig ideologi”.

”Og den kristelige religion har nu engang kønspolariteten som udgangspunkt”, argumenterer Arendt.

”Jeg ville være meget ked af, hvis den kirkelige vielsesceremoni skulle erstattes af en kønsneutral ceremoni”, siger Arendt, der betoner, at homoseksuelle par selvfølgelig skal have den samme adgang til folkekirken og gudstjenesterne som alle andre.

Generalforsamling i Profil

Haderslevforeningen Profil inviterer på lørdag den 13. marts, kl. 19.00 til generalforsamling.

Aftenens tema er bl.a. den tyske film ”Im Schatten der Großstadt - Jungs auf dem Berliner Strich”, som forrige år blev vist på RTL. Efterfølgende må der diskuteres over dette indslag. Yderligere informationer under www.profil-haderslev.dk .

Oversættelse Walter.

(Min bearbejdning: Webredaktør).

Filmabend bei Profil Hadersleben

Der Nordschleswiger 7.1.2010 Von Ute Levisen

Am Freitagabend um 19 Uhr lädt »Profil Haderslev«, der Verein für Homosexuelle in Hadersleben und Umgebung, erneut zu einem »Profilabend« ein.

Gezeigt wird der Film »My Own private Idaho« aus dem Jahr 1991. Anschließende  darf - wie immer - über das Gesehene ausgiebig diskutiert werden.

Der Abend klingt mit einer Kaffeetafel aus.

Weitere Informationen unter www.profil-haderslev.dk.

Filmaften hos Profil Haderslev

Der Nordschleswiger 7.1.2010 af Ute Levisen

På fredag aften kl. 19 inviterer Profil Haderslev, foreningen for homoseksuelle i Haderslev og omegn, igen til en Profilaften.

Hvor filmen ”My Own Private Idaho” fra 1991 vises. Bagefter er der – som altid – rig lejlighed til at diskutere den sete film.

Aftenen slutter med kaffebord.

Yderligere information på www.profil-haderslev.dk.

Oversættelse: Kaj Erik Andersen.

Filmaften i Profil januar 2010

PrideRadio.dk 31.12.2009 af Kim
Fredag den 8. januar kl. 19.00 tages der endnu engang hul på filmaftnerne i Profil - Haderslev og denne gang med filmen My Own Privat Idaho.

Der startes i vanlig stil med en middag og derefter vises My Own Private Idaho fra 1991, der er instrueret af Gus Van Sant og blev positivt modtaget af etablerede kritikere, selv om den er temmelig ”alternativ”.

Vennerne Mike (River Phoenix) og Scott (Keanu Reeves) hutler sig igennem livet på gaden, hvor de tager stoffer og sælger sex til både mænd og kvinder. Hvor Mike blev overladt til et liv i rendestenen som lille, er Scott arving til en større formue og fordriver ventetiden med at skeje ud mest muligt. Sammen tager de to ud for at finde Mikes mor.

Filmen afspejler især hvordan miljøet er for unge hjemløse i byen Portland, hvordan Mike som er homoseksuel forelsker sig i Scott, som derimod udelukkende sælger sig selv for at provokere sin far - der i virkeligheden er borgmester i Portland.

Profil slutter af med kaffebord, hvor der bliver der rig lejlighed til at diskutere filmen og hvad der ellers falder dem ind, hvis det går som det plejer, bliver det ikke kedeligt!

Skal du med, så send en hurtig mail til kontaktperson(at)profil-haderslev.dk

 

Der er langt mellem de homoseksuelle i Haderslev

JydskeVestkysten 30.6.2009 af Trine Møller Pedersen

SEKSUALITET: Der er blot 19 personer i Haderslev, som lever i et registreret parforhold. Kaj Erik Andersen fra Profil i Haderslev vil gerne have flere homoseksuelle i provinsen.

HADERSLEV: Der bor 56.458 personer i Haderslev Kommune. Heraf lever 19 i et registreret parforhold, og det er ganske få. Set i forhold til antallet på landsplan og kommunens størrelse, burde der bo 80 personer i et registreret parforhold i byen.

Hvor mange homoseksuelle der i alt bor i kommunen, findes der ingen tal på. Men den lokale forening for de homoseksuelle har 20 medlemmer.
- De fleste har været med i mange år. Jeg har selv været her i 22 år. Det er svært at få nye medlemmer, men der er en del flere homoseksuelle i Haderslev. De bruger internettet mere end foreningen i dag, fortæller Profils webredaktør Kaj Erik Andersen.

De 20 medlemmer er alle mænd, og det afskrækker kvinderne fra at melde sig ind.
- De tager til Kolding eller andre steder, hvor der også er en forening. Ingen vil være den første. O g generelt flytter de fleste til storbyen. Det er ligesom en trend i dag, siger Kaj Erik Andersen.

Flere hadeforbrydelser
Han mener, at de homoseksuelle flytter, fordi der er flere af deres slags i de store byer. Selv har han været åben homoseksuel i Haderslev i 22 år.
- Jeg har da oplevet, at folk har råbt efter mig på gaden, og jeg har også fået en på snotten engang. Men generelt bliver jeg mødt med tolerance, siger Kaj Erik Andersen.

Og de såkaldte hadeforbrydelser foregår da også mest i storbyen. Fra juni 2008 til juni i år er der begået 179 af slagsen, hvoraf de 100 skete i det indre København.
- Derfor kan jeg kun opfordre folk til at komme ud af busken. Og jeg synes, nogen af dem skulle blive boende. Det er vigtigt, at der også er homoseksuelle i provinsen, siger Kaj Erik Andersen.

Deutscher Filmabend am Freitag bei »Profil«

Der Nordschleswiger 14.5.2009 Von Ute Levisen

»Profil Haderslev«, eine Interessensgemeinschaft fur Schwule und Lesben der Domstadt, lädt am Freitag, 15. Mai, um 19 Uhr zu einem deutsehen Filmmabend ein.

Gezeigt wird der Film »Mein Vater, die Tunte« aus dem Jahr 2001. Zuvor findet das traditionelle Pizzaessen startt. Der Abend klingt mit einer Kaffeetafel aus.

Anmeldungen nimmt die Gruppe via Mail unter kontaktperson(at)profil-haderslev.dk entgegen.

 

Tysk filmaften på fredag hos Profil

Der Nordschleswiger 14.5.2009 af Ute Levisen

Profil Haderslev, et interessefællesskab for bøsser og lesbiske i Domkirkebyen, inviterer på fredag, den 15. Maj, kl. 19 til en tysk filmaften.

Hvor filmen ”Mein Vater, die Tunte” fra 2001 vises. Forinden finder den traditionelle pizzaspisning sted. Aftenen afsluttes med kaffebord. 

Tilmeldingen modtager gruppen via mail under kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.

Oversættelse: Kaj Erik Andersen.

FILMAFTEN I PROFIL - FREDAG DEN 15. MAJ

Stopaids.dk 11.5.2009

Fredag den 15. maj 2009 kl. 19.00 afholder Profil årets første filmaften hos Kaj Erik, men inden vi sætter os tilrette foran skærmen, er der den traditionelle pizzaspisning på programmet.

Filmen vi skal se er den tyske Mein Vater, die Tunte fra 2001, den er lidt af forviklingskomedie, og er instrueret af Uwe Jansen. Vi viser filmen i den tyske originaludgave. Handlingen udspiller sig omkring en transvestitklub, der indehaves af Dietrich (Jan Gregor Kremp), som lever lykkeligt med sammen med sin kæreste Max (Pasquale Aleardi). Max vil gerne adoptere et barn, hvilket Dietrich overhovedet ikke er interesseret i. En samtale med adoptionsmyndighederne afslører dog, at Dietrich allerede har en 20 årig søn. Sønnen Jan (Matthias Schweighöfer) er en dygtig quarterback på American football team ”Lübeck Tunder”, han vil gerne væk fra sin hjemby Timborn, og har store planer om at blive professionel i USA. I forbindelse en kamp i Berlin mødes de, uden at Jan ved, at Dietrich er hans far. Derefter tager løjerne fat, og selv om filmen er fyldt med morsomme scener, så er der også alvor i galskaben.

Vi slutter aftenen med kaffebord, og hvis vi kender Kaj Erik ret, vil han også byde på Irish Cofeé. Så I kan se frem til en fornøjelig aften, i den rette Profil ånd.

Kontakt Profil på kontaktperson(at)profil-haderslev.dk  Læs mere om Profil samt homopolitiske nyheder fra ind- og udland på www.profil-haderslev.dk

PROFIL i forårshumør

PrideRadio.dk 10.3.2009 af Kim

Generalforsamling i Profil
Fredag d. 20. marts 2009 kl. 19.00 afholder Profil Bøsse/lesbisk gruppe den årlige generalforsamling hos Walter i Haderslev. Inden de går i gang med selve generalforsamlingen, som bliver afholdt i henhold til deres vedtægter, vil Walter servere en middag, som han jo er kendt for i det sønderjyske homomiljø.

Efter generalforsamlingen slutter PROFIL af med et kaffebord, hvor de ikke tør love, at Walter serverer sin berømte tærte, for han har jo før overrasket ved at afvige fra denne tradition, men mon ikke der bliver snakket om de 25 år Profil har eksisteret, der er nok af anekdoter at fortælle om.

- For selv om vi sommetider har arbejdet hårdt for at holde liv i foreningen, er der mange lærerige og sjove stunder at se tilbage på, fortæller Kaj Erik fra PROFIL.

Medlemskab koster den nette sum af 50 kr. årligt, det inkluderer middag og kaffebord til vore 6-7 årlige arrangementer.

Filmaften i Profil maj 2009
Fredag den 15. maj 2009 kl. 19.00 afholder PROFIL årets første filmaften hos Kaj Erik, men inden man sætter sig til rette foran skærmen, er der den traditionelle pizzaspisning på programmet.

Filmen de skal se er den tyske "Mein Vater, die Tunte fra 2001" – ("Min far, svansen", red.) som er lidt af forviklingskomedie.

Filmens handling udspiller sig omkring en transvestitklub, der indehaves af Dietrich (Jan Gregor Kremp), som lever lykkeligt med sammen med sin kæreste Max (Pasquale Aleardi). Max vil gerne adoptere et barn, hvilket Dietrich overhovedet ikke er interesseret i. En samtale med adoptionsmyndighederne afslører dog, at Dietrich allerede har en 20 årige søn.

Sønnen Jan (Matthias Schweighöfer) er en dygtig quarterback på amerikansk fodbolds hold ”Lübeck Thunder” og han længes væk fra sin hjemby Timborn, og har store planer om at blive professionel i USA. I forbindelse en kamp i Berlin mødes de, uden at Jan ved, at Dietrich er hans far. Derefter tager løjerne fart, og selv om filmen er fyldt med morsomme scener, så er der også alvor i galskaben.

PROFIL slutter aftenen med kaffebord og hvis drengene i PROFIL kender Kaj Erik ret, vil han også byde på Irish Coffee.

Så alle nye såvel som "gamle" medlemmer, kan se frem til en fornøjelig aften, i den rette PROFIL ånd.

Profils 25 års jubilæum 2009

I anledning af Profils 25 års jubilæum, som vi festligholdt den 16. januar, havde vi sendt et jubilæumsskrift ud til forskellige medier:

Homomedierne FUSION, Panbladet.dk, Out & About.dk og PrideRadio.dk.

De regionale dagblade JydskeVestkysten og Der Nordschleswiger, samt de lokale ugeaviser Lokal-bladet Budstikken og Haderslev Ugeavis.

Omtalen var overvældende. Nogle lavede deres artikel ud fra jubilæumsskriftet, mens andre tog kontakt til vores ”presse talsmand”.

JydskeVestkysten lavede et telefoninterview, Der Nordschleswiger og Haderslev Ugeavis sendte en journalist ud for at tale med ham.

De valgte alle at tage udgangspunkt i den personlige historie, de der sad overfor ham, da de lavede deres interview, har valgt at skrive deres artikler ud fra den mest positive vinkel.

Her bringer vi både omtalerne og interviewerne.

Artiklen fra Der Nordschleswiger er både med på tyske, og i Walters danske oversættelse.

Homogruppen Profil har 25 års jubilæum

Out & About nyheder 31.1.2009 af Bert Svalebølle

Profil, den Bøsse/lesbisk gruppe i Haderslev kan fejre 25 års jubilæum her i 2009. Det hele starter tilbage i 1983, hvor en ung bøsse i en annonce i Haderslev Ugeavis, søgte “ligestillede”. Han fik en del henvendelser og man samledes hos ham privat, og her blev det besluttet at oprette en bøsse/lesbisk forening.

Formelt blev foreningen først stiftet et halvt år senere, nemlig i februar 1984.

Gruppen skulle have et navn. Der var forskellige forslag fremme og det endte med at foreningen fik det nuværende navn PROFIL. Bestående af PRO og FIL, som skulle symbolisere begrebet FOR de homoFILE.

Jubilæumsåret blev skudt i gang med en Jubilæums nytårskur fredag den 16. januar 2009.

Du kan læse mere om Profil her:
[Klik her]

(Denne omtale er med på både boyfriend.dk og girlfriend.dk: Webmaster).

PROFIL - 25 års jubilæum

PrideRadio.dk 31.1.2009 af Kim

Historien om PROFIL starter tilbage i 1983, hvor en ung bøsse i en annonce i Haderslev Ugeavis, søgte "ligestillede". Han fik en del henvendelser og man samledes hos ham privat og her blev det besluttet at oprette en bøsse/lesbisk forening.

Formelt blev foreningen så stiftet et halvt år senere i februar 1984.

Der var forskellige forslag til et navn fremme og det endte med at foreningen fik det nuværende navn PROFIL. Bestående af PRO og FIL, som skulle symbolisere begrebet FOR de homoFILE.

Begrebet homofil bruges ikke længere, men PROFIL ser igen grund til at ændre et navn som foreningen har været kendt under i mange år.

Man fik udarbejdet vedtægter og valgte i tidens ånd en flad foreningsstruktur, altså at man havde en kontaktperson og en kasserer. Alle afgørelser blev taget af medlemmerne på kaffemøderne.

Aktiviteterne bestod af månedlige kaffemøder og 3- 4 fester om året.

Gennem annoncer i aviser og opslag på biblioteket blev omverdenen orienteret om eksistensen af foreningen.

Midt i 1980'erne indgik PROFIL i et samarbejde med en del græsrodsgrupper i Haderslev omkring Græsrodsbutikken i Slotsgade 25, hvor de havde informationsmateriale og også faste træffetider.

I oktober måned 1986 lavede de sågar også i samarbejde med Aktivitetshuset et stort offentlig møde om emnet AIDS. Noget man dengang anså som værende et problem udelukkende for bøsser, da man i folkemunde kaldte sygdommen for "bøsse-pesten".

Ligeledes indgik de i slutningen af 80'erne et samarbejde med de andre sønderjyske bøsse/lesbiske grupper under betegnelsen SABLISA (Samråd for Bøsser og Lesbiske I Sønderjyllands Amt). SABLISA blev opløst i foråret 2006.

Sammen med de andre grupper deltog de i 1987 i TV-Syd udsendelserne ”Følelserne er de samme”, som senere blev vist landsdækkende på TV2.

Der blev også startet en ”gå-ud-gruppe”, som skoler og uddannelsesinstitutioner kunne få ud til at orienterede om det at være bøsse og lesbisk, i mange år have de også en enkeltperson til at tage sig af dette oplysningsarbejde.

I 1989 lykkedes det dem i samarbejde med bøsse/lesbiske grupper i Kolding, Esbjerg og Aabenraa, at få en del af bøsse/lesbiske filmfestival til BIO 25 i Haderslev.

I 2004 blev man enige om at holde et sabbatår, men i stedet for at lukke Profil har de omdannet foreningen til en kaffeklub, dog stadig med foreningsvedtægter og medlemskontingent.

PROFIL markerer sig i dag mest gennem læserbreve, når situationen påkræver at de reagerer på angreb på bøsser og lesbiske, og de følger også nøje den homopolitiske udvikling både i ind- og udland på deres hjemmeside

I 2005 startede de for alvor deres projektet med hjemmesiden, og den var klar til for alvor at gå i luften i foråret 2006.

I 2007 gennemgik den en omfattende modernisering, hvorved det homopolitiske stof kunne præsenteres på en mere fremtrædende plads. PROFIL udvikler hele tiden hjemmesiden.

PROFIL er derfor også med i Bøssernes HIV organisation - StopAids, idet vi deltager i frivillig-møderne i Århus.

Flere af de aktive medlemmer har været med i rigtig mange år og en enkelt har sågar været med helt fra den spæde start, og har hele vejen igennem ydet et aktivt bidrag til foreningen.

PROFIL har i dag cirka syv arrangementer om året, blandt andet film- og temaaftner, hvor de starter med en middag og slutter af med kaffebord, samt en grillaften og julefrokost.

Det er også stadigvæk medlemmerne der bestemmer aktivitetsniveauet på medlemsmøderne.

- Vi har 25 stolte år bag os, og ingen havde vel drømt om at Profil ville nå så langt, det har ikke været uden vanskeligheder, men foreningen lever i bedste velgående, og det er da værd at fejre, skriver Kaj Erik fra PROFIL i deres pressemeddelelse om jubilæet.

Kontakt Profil på kontaktperson(at)profil-haderslev.dk

Læs mere om Profil samt homopolitiske nyheder fra ind- og udland på:

www.profil-haderslev.dk

Bøsseliv i provinsen

Haderslev Ugeavis 21.1.2009 af Dorthe Rasmussen

 

Kaj Erik Andersen fra Haderslev mødes med »ligestillede« i Profil, der kan fejre 25 års jubilæum i år.

 

I 1983 satte en ung bøsse en annonce i Haderslev Ugeavis, hvor han søgte »ligestillede.«

 

Det blev begyndelsen på den lokale bøsse og lesbiske gruppe, Profil, der i år kan fejre 25 års jubilæum.

 

Mangeårigt medlem Kaj Erik Andersen fra Haderslev er redaktør for gruppens hjemmeside www.profil.haderslev.dk, der har flere tusinde læssere om måneden.

 

I 1987 stod Kaj Erik åben frem i TV-Syd udsendelsen »Følelserne er de samme«, som senere blev vist på landsdækkende TV.

 

Det vakte på det tidspunkt en del opsigt i domkirkebyen, men Kaj Erik var i forvejen vant til øretæver, som politisk aktiv på den danske venstrefløj i partiet SF.

 

- Jeg kan da huske et par dage efter udsendelsen, hvor jeg kom ind på Lanternen med lidt bange anelser. Men der sad et ældre ægtepar og sagde: »Kom du ind og få en øl. TV-star." Der har da været enkelte, der har råbt efter mig på gaden, fordi jeg er bøsse og en enkelt gang har jeg også fået en på snuden, men de negative oplevelser er kun en enkelt bitter dråbe i et hav af rigtig gode oplevelser, konstaterer den i dag 57-årige Kaj Erik.

 

Som 15-årig fik han sin seksuelle debut med en anden fyr. Men han levede i mange år i den vildfarelse, at han var biseksuel og blev gift med en kvinde. I ægteskabet var han bløde mand, der gik derhjemme og passede parrets plejebarn.

 

- Som 30-årig kunne jeg mærke, at jeg ikke var biseksuel alligevel. og derfor blev jeg skilt, fortæller Kaj Erik Andersen.

 

I mange år tog han rundt på skolerne for at oplyse de unge om homoseksualitet, og han blander sig også gerne i den offentlige debat, når intolerancen stikker sit grimme ansigt frem.

 

- Jeg har jo altid holdt på, at det ikke nytter noget, at alle bøsser og lesbiske flytter til storbyerne. Det gør ikke forholdene bedre i forhold til den almindelige befolkning, for så bliver det jo lige pludselig et storbyfænomen at være homofil, og det ved vi jo godt, at det ikke er. I provinsen står du enten ved det, du er, eller gemmer dig, siger Kaj Erik Andersen.

 

Han har aldrig følt sig forkert p.g.a. sine følelser.

 

- Men jeg var godt klar over, at det ikke var acceptabelt. Min mor døde, før jeg sprang ud, men hun accepterede det på sin vis, for hun sagde ”De kan jo ikke gøre for det.” Min far var længere om at acceptere det, og det var ikke noget, der skulle snakkes højt om i mit barndomshjem, fortæller Kaj Erik Andersen.

 

Efter læretiden hos Den lille Købmand (nu Vinoble) i Storegade, blev Kaj Erik pædagog og arbejdede mange år med primært udviklingshæmmede, før han blev førtidspensioneret som 45-årig.

 

Før Kaj Erik kom med i Profil, havde han mange fordomme om, hvad der foregik i sådanne grupper, men det er ren hygge og et socialt fælle skab, konstaterer han.

 

Gruppen mødes 7-8 gange om året til film og temaaftner, middage, kaffebord, julefrokost og grillaften. Jubilæet blev fejret med nytårskur forleden.

 

Billedtekst:

Kaj Erik Andersen har altid været åben omkring, at han er bøsse. I dag er han redaktør for Profil-gruppens hjemmeside.

 

(Min bearbejdning: Webmaster).

 

Von der Unbeschwertheit des Andersseins

Der Nordschleswiger 17.1.2009 Von Ute Levisen

 

Kaj Erik Andersen hat seit seinem 15. Lebensjahr gewusst, dass er schwul ist. Geheiratet hat er dennoch. Aus seiner sexuellen Präferenz hat er nie ein Geheimnis gemacht. Seit seinem offiziellen »Coming-out« vor laufenden Fernsehkameras vor fast 25 Jahren fühlt er sich frei und unbeschwerter, wie er sagt, und seit fast einem Vierteljahrhundert ist er Mitglied von „Profil“, dem Verein für Schwule und Lesben in Hadersleben. Für die Vereinsmitglieder war es nicht immer gleich leicht, ein wenig anders zu sein als andere. Gestern feierte der Verein sein 25-jähriges Bestehen.

Faktaboks:

Profil-Haderslev.dk

Der Verein ” Profil“ in Hadersleben wurde 1984 gegründet und ist eine Interessengemeinschaft für homosexuelle Menschen aus der Region. Es ist ein Verein mit Mitgliedsbeiträgen, Satzungen und Kontingent. Seine Mitglieder treffen sich etwa alle zwei Monate zu Themenabenden, Kinobesuchen und ähnlichen Veranstaltungen. Auf der Internetseite „www.profil-haderslev.dk“, die übrigens zum Teil in deutscher Sprache formuliert ist, finden sich nicht nur Informationen über den Verein, sondern auch die neuesten Nachrichten, u. a. in Sachen Homopolitik und ein Diskussionsforum.

Kaj Erik Andersen aus Hadersleben hat seit seinem 15. Lebensjahr gewusst, dass er schwul ist. Für ihn kein Problem. Damals nicht, und heute schon gar nicht. Seit 1987 engagiert sich der Haderslebener in dem Haderslebener Verein für Schwule und Lesben, dem einzigen übrigens in Nordschleswig für beide Geschlechter.

Die Vereine in Tondern und Sonderburg sind nur für homosexuelle Männer da, erklärt der 57-Jährige.

Als er 1986 Mitglied im „Profil“ wird, hatte Andersen von Politik mehr Ahnung als von Homopolitik: Viermal trat er als Kandidat der Einheitsliste zur Stadtratswahl in Hadersleben an. Einmal kandidierte er sogar fürs Folketing.

„Diese Zeiten sind vorbei“, sagt er und lächelt: „Ich glaube, ich habe in dieser Hinsicht mein Verfallsdatum erreicht.“

Geblieben ist das Interesse für Politik im Al1gemeinen und für Homopolitik im Besonderen. Und hier gebe es noch einiges zu tun, findet Kaj Erik Andersen. Selbst in Dänemark, dem weltweit ersten Land, das vor nunmehr 20 Jahren die registrierte Partnerschaft einführte. Seither, findet Andersen, hat sich das einstige Vorreiterland in Sachen Homopolitik nur träge fortbewegt. Beispiel:

Adoption.

„Bislang ist es nur möglich, Stiefkinder zu adoptieren“, sagt er. Hier bestehe 

ein Manko im Vergleich zur heterosexuellen Ehe. Apropos: Ehe. Eine Segnung des Bundes zwischen Mann und Mann sei immer noch vom Wohlwollen des jeweiligen Pastors abhängig. In der evangelischen Kirche, wohlgemerkt.

,,Mir macht das ja nichts aus. Ich bin Atheist. Aber ich kämpfe ja auch nicht für mich al1ein“, sagt Andersen, der sich seit Jahrzehnten für die Rechte von Homosexuellen stark macht. Gern hätte er Kinder gehabt. Er wäre wohl auch ein guter Vater geworden, davon ist er überzeugt. Aber es hat nicht sollen sein. Obwohl Andersen einige Jahre verheiratet gewesen ist. Mit einer Frau, wohlgemerkt:

„Sie hat gewusst, worauf sie sich einlieb und nichts dagegen gehabt. Auch nach unserer Scheidung waren wir Freunde, sind sogar gemeinsam in den Urlaub gefahren.“

Während seines Berufslebens hat sich Andersen stets um Kinder gekümmert.

Anderer Leute Kinder. Und Erwachsene. Seiner Arbeit sei er mit Leib und Seele nachgegangen, erzählt der frühere Sozialpädagoge. Der zwei Jahrzehnte lang mit entwicklungsgehemmten Menschen in einer Institution gearbeitet hat. Während seiner Ehe betreute er zudem als Pflegevater gemeinsam mit seiner damaligen Frau einen autistischen Jungen.

Dann, vor zwölf Jahren, kam das berufliche Aus:

„Ich konnte nicht mehr“, sagt Kaj Erik Andersen. Mit 45 Jahren bekam er Frührente. Die ersten Jahre waren schwer:

„Ich habe meine Arbeit sehr vermisst. Wenn man mit Menschen zu tun hat, kann man das Erlebte am Ende eines Arbeitstages nicht einfach in Kisten verstauen. Bis zum nächsten Tag. Man trägt alles mit sich herum. Die ganze Zeit.“

So zu mindest sei es ihm ergangen.

In den vergangenen Jahren hat der 57 -Jährige sich einen neuen Lebensinhalt entdeckt: Kaj Erik Andersen ist Redakteur der Profil-Website. Findet Artikel, schreibt relevante Storys über Homopolitik und veröffentlicht sie.

 

„Im vergangenen Jahr waren es 357“, sagt er.

Auf seinen Reisen durch das Internet entdeckt Andersen im 21. Jahrhundert Auffassungen über Homosexualität, die genauso gut aus Zeiten der Inquisition stammen könnten. Beispiel: Benedikt XVI.

Der Papst hat im Dezember - wieder einmal - seiner Aversion gegen Homosexualität Ausdruck verliehen und die gleichgeschlechtliche Liebe wie die Vernichtung des Regenwaldes als eine Bedrohung der Menschheit dargestellt.

„Ratzinger (der weltliche Name des Papstes) hat Homosexualität zudem mit dem Verbrechen der Pädophilie gleichgestellt“, sagt Andersen kopfschüttelnd: „Und solche Ausfälle kommen ausgerechnet von der katholischen Kirche“

Ja, mitunter wundere er sich schon über die Abgründe menschlicher Gesinnungen. Dazu gehört auch Hate Crime. Überfälle auf Menschen, die sich von der Mehrheit abheben. Davon sei er bislang verschont geblieben, sagt Andersen, der in jungen Jahren in Kopenhagen gelebt hat, wo es eine regelrechte Homoszene gibt. Später ging er zurück nach Hadersleben und wurde sesshaft hier. Von einigen Abstechern nach Kopenhagen mal abgesehen. Doch dies habe inzwischen nachgelassen:

„Ich bin kein Partylöwe mehr - und in meiner Heimatstadt Hadersleben fühle ich mich zu Hause“, sagt er.

Andersen wohnt im Varbergparken mit einer phantastischen Ansicht auf die Grünanlagen und den Wasserturm. Dort, inmitten von ethnischen Minderheiten, fühle er sich wohl:

„Es ist ein angenehmes Wohnviertel", sagt der 57 Jährige.

Seit er vor 22 Jahren in einer Fernsehsendung von TV SYD mitwirkte, wissen alle um seine Homosexualität. Die Reaktionen darauf, waren zu 99 Prozent positiv:

„Einige wenige haben mich auf der Strabe mit Zurufen angemacht; einmal habe ich was auf die Nase bekommen. Aber das war's auch schon. Die meisten reagierten positiv. „Vor der Sendung habe er vorsichtshalber seinen Vater angerufen, damit er nicht vom Stuhl fällt«, und ihn seine Homosexualität gebeichtet“.

„Er hat es respektiert“, sagt Kaj Erik Andersen, der sein frühes Coming-out nie bereut hat. Zu schnell verstricke man sich in Halbwahrheiten:

"Ich habe früh Schluss gemacht mit diesem Doppelleben und fühle mich seither frei. Unbeschwerter.“

Einen Schritt, den er gern zur Nachahmung empfiehlt. Doch habe er Verständnis dafür, wenn andere es ihm aus Angst vor den Reaktionen aus dem Familien - und Bekanntenkreis nicht gleichtun.

”Die meisten befürchten eine Katastrophe und sind positiv überrascht, wenn sie ausbleibt“, sagt er munter.

Gestern feierte der Verein sein 25-jåhriges Bestehen in privatem Rahmen. Es war ein Vierteljahrhundert mit Berg- und Talfahrten. erzählt er. Auch Kontakte zur Homo-Szene in Flensburg habe es in dieser Zeit gegeben. Ein Teil der Webbseite ist sogar auf deutsch verfasst.

Heute ist das Haderslebener „Profil“ eine Interessengemeinschaft Gleichgesinnter und übrigens auch offen für Bisexuelle. Das Internet ist eine ernstzunehmende Konkurrenz zum Verein, bedauert Kaj Erik Andersen. Viele Vereinsmitglieder schauten sich nicht im Verein, sondern im Internet nach Partnern um.

Dennoch hat das ”Profil“ seine Existenzberechtigung keineswegs verloren, meint sein Redakteur und verweist darauf, dass „Profils“ Webseite die einzige ihrer Art im Landesteil ist, auf der auch relevante Nachrichten zu finden sind. Andersen findet sie täglich und schreibt sie auf. Oder er schreibt auf, was ihm auf dem Herzen liegt. Denn es gibt noch einiges zu tun in Sachen

Homopolitik.

Billedtekst:

66:60 - so lautet das Ergebnis einer der jüngsten ~ wenngleich einer als bescheiden einzustufenden Erfolge weltweiter Homopolitik: 66 Länder haben auf der Uno-Generalversammlung im Dezember eine Deklaration unterschrieben, die dazu auffordert, weltweit alle Gesetze, die Homosexualität unter Strafe stellen, abzuschaffen. Doch 60 Länder unter ihnen die USA - unterschrieben nicht. „Ja, es gibt noch einiges zu tun“, resümiert Kaj Erik Andersen.

Det er let at være anderledes

Der Nordschleswiger 17.1.2009 af Ute Levisen

 

Kaj Erik Andersen har siden han var 15 år vidst, at han var bøsse. Og alligevel har han været gift.

Han har aldrig lagt skjul på sin seksuelle orientering. Siden sin officielle ”coming-out” foran løbende fjernsynskameraer for næsten 25 år siden, føler han sig fri og lettet, som han siger. Og i næsten et kvart århundrede er han medlem af ”Profil”, foreningen for bøsser og lesbiske i Haderslev. For foreningsmedlemmerne var det ikke altid let at være anderledes end andre.

I går fejrede foreningen sit 25 års beståen.

 

Faktaboks:

Profil-Haderslev.dk

Foreningen ”Profil” blev stiftet 1984 og er forening for homoseksuelle mennesker fra regionen. Det er en forening med medlemskontingent og vedtægter. Medlemmerne mødes ca. hver anden måned til tema-aftener, kino besøg og lignende aktiviteter. På internet-hjemmesiden ”www.profil-haderslev.dk”, som i øvrigt delvis er på tysk, finder man ikke kun informationer om foreningen, men også de nyeste nyheder om homopolitiske begivenheder og et diskussionsforum.

 

Kaj Erik Andersen fra Haderslev har siden han var 15 år vidst, at han var bøsse. For ham er det ikke noget problem. Den gang ikke, og da slet ikke i dag. Siden 1987 engagerer hadersleveren sig i den haderslevske forening for bøsser og lesbiske, i øvrigt den eneste forening i Sønderjylland, som er for begge køn.

 

Foreningerne i Tønder og Sønderborg er kun for homoseksuelle mænd, forklarer den 57-årige.

 

Da han blev medlem af ”Profil” i 1986 havde Andersen mere viden om politik end om homopolitik.

Fire gange har han været opstillet som byrådskandidat for Enhedslisten i Haderslev. En gang har han endda været kandidat til Folketinget.

”Men de tider er forbi” siger han og smiler: ” Jeg tror, at jeg desangående har overskredet sidste salgsdato”.

 

Interessen for politik og især homopolitik er dog stadigvæk. Og her skal der gøres en hel del, mener Kaj Erik Andersen.

Selv i Danmark, som var det første land i verdenen, som indførte registreret partnerskab for ca. 20 år siden. Siden dengang har det tidligere foregangsland kun bevæget sig trægt i forbindelse med homopolitik. Eksempel: Adoption.

 

”Indtil nu er det kun muligt at adoptere stedbørn” siger han. Her er der en manko i forhold til de heteroseksuelle parforhold. Apropos parforhold: En velsignelse af forholdet mellem mænd er altid afhængig af præsternes velvilje. Velbemærket i den evangeliske kirke.

 

”Mig betyder det ikke noget. Jeg ateist. Men jeg kæmper jo ikke kun for mig selv”, siger Andersen, som i årtier har kæmpet for de homoseksuelles rettigheder.

Han ville gerne have haft børn. Og han ville sikkert have været en god far, er han overbevist om.

Men det skulle ikke være. Selvom Andersen har været gift nogle år. Med en kvinde vel at mærket”.

”Hun vidste, hvad hun gik ind til, og havde ikke noget imod det. Også efter skilsmissen forblev vi venner, og har endda været på ferie sammen”.

 

I sit arbejdsliv har Andersen altid beskæftiget sig med børn. Andre folks børn. Og med voksne.

Han er gået op i sit arbejde med liv og sjæl, fortæller den tidligere socialpædagog. I to årtier har han arbejdet med udviklingshæmmede mennesker i en institution. Mens han var gift passede han sammen med sin daværende kone en autistisk dreng.

 

For tolv år siden, kom så det bratte ende på hans arbejdsliv.

”Jeg kunne ikke mere”, siger Kaj Erik Andersen. Med 45 år gik han på førtidspension. De første år var svære.

 

”Jeg savnede mit arbejde. Hvis man har beskæftiget sig med mennesker, kan ikke bare glemme dagens oplevelser til næste dag. Man bærer rundt på det hele tiden.

 

Sådan gik det i hvert fald for ham.

 

I de seneste år har den 57-årige opdaget et nyt livsindhold for sig. Kaj Erik Andersen er redaktør af Profil-websiden. Han finder artikler, skriver relevante historier om homopolitik og får dem offentliggjort.

 

”I det forgangne år blev det til 357”, siger han.

 

På sine rejser i internettet opdager Andersen her i det 21. århundrede opfattelses af homoseksualitet, som lige så godt kunne stamme fra inquisitionens tid. F. Eks.: Benedikt XVI.

 

Paven har i december – nok en gang - vist sin aversion mod homoseksualiteten og har betegnet den homoseksuelle kærlighed lige som udryddelsen af regnskoven som en trussel mod menneskeheden.

 

”Ratzinger (pavens verdslige navn) har ligestillet homoseksualitet med pædofili” siger Andersen hovedrystende:” Og sådanne fornærmelser kommer netop fra den katolske kirke”

 

Ja, ind imellem undrer han sig over menneskernes indstilling. Hertil hører også ”Hate Crimes”.

Overfald på mennesker, der er anderledes end flertallet. Det har jeg dog hidtil været forskånet for.’, siger Andersen, der i sine unge dage har levet i København, hvor der findes et rigtigt homomiljø. Senere er han vendt tilbage til Haderslev, hvor han nu har bosat sig. Dog bortset fra nogle ture til København. Men disse ture er bleven sjældne.

 

”Jeg er ikke længere nogen partiløve – og i min hjemby Haderslev føler jeg mig hjemme”, siger han.

 

Andersen bor i Varbergparken med en fantastisk udsigt over de grønne områder og vandtårnet. Her, omgivet af etniske mindretal, føler jeg mig godt tilpas.

 

”Det er et dejligt boligområde”, siger den 57-årige.

 

Siden han for 22 år siden medvirkede i en TV SYD udsendelse, ved alle om hans homoseksualitet. Reaktionerne på dette var for 99 % vedkommende positive.

 

”Nogle få har råbt provokerende efter mig på gaden. En gang har ja også fået noget på skrinet. Men det var så det. De fleste reagerede positiv. ” Inden fjernsynsudsendelse ringede jeg for en sikkerheds skyld til min far, så han ikke faldt af stolen”, og har fortalt ham om min homoseksualitet.

 

”Han har respekteret dette”, siger Kaj Erik Andersen, der aldrig har fortrudt sit tidlige ”Coming Out”. Man fanges hurtig i halvløgne.

 

”Jeg har tidlig holdt op med dobbeltlivet og føler mig siden hen fri og lettet”.

 

Et skridt, han gerne anbefaler til efterligning. Men han har forståelse for, hvis andre i angst for reaktioner fra familie og bekendtskabsskreds ikke tør gøre det samme.

 

”De fleste frygter en katastrofe og er positiv overrasket, når den så udebliver”, siger han muntert.

 

I går fejrede foreningen sit 25-års jubilæum i private rammer. Det har været et kvart århundrede med op- og nedture, fortæller han. I dette tidsrum har der også været kontakter til homomiljøet i Flensborg, En del af hjemmesiden er endda på tysk.

 

I dag er ”Profil” i Haderslev en forening for bøsser og lesbiske, som dog også er åben for biseksuelle. Internettet er en alvorlig konkurrent til foreningen, beklager Kaj Erik Andersen sig.

Mange medlemmer kigger efter evt. partnere på internettet i stedet for i foreningen.

 

Men alligevel har ”Profil” ikke mistet sin eksistensberettigelse, mener web-redaktøren, og henviser til, at ”Profils” hjemmeside er den eneste af sin art i landsdelen, hvor man kan finde relevant oplysning. Andersen finder daglig aktuelt stof og skriver det på hjemmesiden. Eller han skriver om, hvad der nu ligger ham på hjertet. For der stadig en del arbejde, der skal gøres inden for homopolitikken.

 

Billedtekst:

66:60 – sådan lyder resultatet af den nyeste verdensomfattende homopolitisk succes, om end man nok må kalde den beskeden: 66 lande har på FN-generalforsamlingen i december underskrevet en deklaration, som opfordrer alle lande at afskaffe alle love, som gør homoseksualitet strafbar. Men

60 lande, herunder USA, skrev ikke under. ”Ja, der er stadig noget at kæmpe for”, konkluderer Kaj Erik Andersen.

 

Oversættelse af Walter.

 

(Min overskrift: Webmaster).

 

Stadig fordomme mod homoseksuelle

JydskeVestkysten Haderslev 15.1.2009 af Lise Nørgaard

Haderslev-foreningen Profil fejrer 25-års jubilæum, men medlemmerne holder det for sig selv.

Faktaboks:

Profil Haderslev blev stiftet i 1984, efter at en bøsse i en annonce i Haderslev Ugeavis søgte ”ligestillede”. Han fik en del henvendelser, hvorefter foreningen blev en realitet.

Foreningen markerer sit 25 år med eb nytårskur i morgen, fredag.

Se mere på www.profil-haderslev.dk.

Foreningen har i øjeblikket 20 medlemmer.

Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske anslår, at 10 procent af befolkningen er homoseksuelle.

I december 2008 diskuterede FN for første gang i 60 år homoseksuelles menneskerettigheder. Noget, der virker helt absurd for 57-årige Kaj Erik Andersen, som er medlem af Profil Haderslev, en forening for bøsser og lesbiske, der i år fejrer 25-års jubilæum.

 

- Det er utroligt, at man på verdensplan stadig ikke sidestiller homoseksuelles menneskerettigheder med andre menneskers rettigheder. Men det er desværre stadig udbredt at forbinde homoseksualitet med pædofili og incest, og det finder jeg direkte ulækkert, fortæller Kaj Erik Andersen, der har været medlem af foreningen i 22 år.

Positiv respons

I den tid er meget sket både holdningsmæssigt i befolkningen og politisk, men Kaj Erik Andersen er ikke i tvivl om, at frygten for homofobi og det at adskille sig fra mængden stadig lever i bedste velgående. Han er for eksempel den eneste i foreningen, der har lyst til at stå frem og stå ved sin historie.

Selv har han næsten kun oplevet positiv respons fra omgivelserne, siden han sprang ud, som da han i 1987 medvirkede i et program på TV Syd.

- Men der har da også været folk, der syntes, det har været sjovt at råbe. efter mig på gaden, påpeger Kaj Erik Andersen.

Foreningens medlemmer er fra 30 år og opefter.

- Internettet er foreningens største konkurrent. Det er her, de unge slår deres folder, vurderer Kaj Erik Andersen, der mener, at de unge i høj grad søger til København og de øvrige større byer.

 

- Her har man nok nemmere ved at skjule sig, end vi andre har i provinsen, men jeg synes, det er vigtigt at vise flaget i provinsen, pointererKaj Erik Andersen, der var gift med en kvinde, til han fyldte 30.

Talte ikke om det

- Dengang troede jeg, at jeg var biseksuel, og min kone vidste det godt, men i dag er jeg 100 procent sikker på, at jeg er homoseksuel, og hvis jeg var vokset op i dag, tror jeg ikke, at jeg havde haft den samme tur omkring biseksualiteten. Dengang var der jo en lov, der sagde, at to af samme køn under 18 ikke måtte have seksuelt samkvem. Så det var jo slet ikke lovligt, forklarer han, der husker erkendelsesprocessen som en svær tid.

Men der kom et lykkeligere menneske ud på den anden side. Min søster har altid' vidst det, og min far har altid accepteret mig, men det er aldrig noget, vi har talt om. Forhåbentlig er det nemmere for børn og unge i dag at gå til deres forældre, bedyrer Kaj Erik Andersen.

Bøsser og lesbiske fejrer 25 års fødselsdag

Lokal-Bladet Budstikken Haderslev 14.1.2009 af pra

Profil Bøsse/lesbisk gruppe Haderslev har 25 års jubilæum.

Historien startede tilbage i 1983, hvor en ung bøsse i en annonce i Haderslev Ugeavis, søgte "ligestillede". Han fik en del henvendelser og man samledes hos ham privat, og her blev det besluttet at oprette en bøsse/lesbisk forening. Formelt blev foreningen så stiftet et halvt år senere i februar 1984.

Barnet skulle have et navn.

Der var forskellige forslag fremme og det endte med at foreningen fik det nuværende navn PROFIL. Bestående af PRO og FIL, som skulle symbolisere begrebet FOR de homoFILE.

Begrebet homofil bruges ikke længere, men der er igen grund til at ændre et navn, som foreningen har været kendt under i mange år.

Man fik udarbejdet vedtægter og valgte i tidens ånd en flad foreningsstruktur, d.v.s. man havde en kontaktperson og en kasserer. Alle afgørelser blev taget af medlemmerne på kaffemøderne. Aktiviteterne bestod af månedlige kaffemøde og 3- 4 fester om året.

Der blev også startet en "gå-ud-gruppe", som skoler og uddannelsesinstitutioner kunne fa ud til at orienterede om det at være bøsse og lesbisk, i mange år have man ligefrem en person til at tage sig af dette oplysningsarbejde.

I 1989 indledte man samarbejde med bøsse/lesbiske grupper i Kolding, Esbjerg og Aabenraa, og man fik en del af bøsse/lesbiske filmfestival til BIO 25 i Haderslev.

I 2004 blev man enige om at holde et sabbatår, men i stedet for at lukke Profil blev foreningen omdannet til en kaffeklub, dog stadig med foreningsvedtægter og medlemskontingent.

I dag har PROFIL ca. syv arrangementer om året, bl.a. Film- og Temaaftner, hvor man starter med en middag og slutter af med kaffebord, samt en grillaften og julefrokost. Det er stadig medlemmer der bestemmer aktivitetsniveauet på medlemsmøderne.

Foreningen markerer sig i læserbreve, når situationen påkræver at reagere på angreb på bøsser og lesbiske, og man følger nøje den homopolitiske udvikling både i ind- og udland på foreningens hjemmeside www.profrl.haderslev.dk.

Profil er med i Bøssernes HIV organisation StopAids, hvor man blandt andet deltager i frivillig-møderne i Århus.

Flere af de aktive medlemmer har været med i rigtig mange år, og en enkelt har sågar været med helt fra den spæde start, og har hele vejen igennem ydet et aktivt bidrag til foreningen. Så der er god grund til at fejre den runde dag, hvilket sker med en nytårskur den 16. januar. Ikke på Amalienborg, men hos vores kontaktperson i hans hyggelige rækkehus, hvor han byder på kulinariske overraskelser, så der er noget at glæde sig til. Det kan man læse mere om på hjemmesiden www.profil-haderslev.dk.

 

Profil fylder 25 år

Profil Bøsse/lesbisk gruppe Haderslev har 25 års jubilæum i 2009

Panbladet.dk 12.1.2009

Historien starter tilbage i 1983, hvor en ung bøsse i en annonce i Haderslev Ugeavis, søgte “ligestillede”. Han fik en del henvendelser, og man samledes hos ham privat, og her blev det besluttet at oprette en bøsse/lesbisk forening. Formelt blev foreningen så stiftet et halvt år senere i februar 1984.

Barnet skulle have et navn. Der var forskellige forslag fremme og det endte med at foreningen fik det nuværende navn PROFIL. Bestående af PRO og FIL, som skulle symbolisere begrebet FOR de homoFILE.

Begrebet homofil bruges ikke længere, men der er igen grund til at ændre et navn, som foreningen har været kendt under i mange år.

Man fik udarbejdet vedtægter og valgte i tidens ånd en flad foreningsstruktur, d.v.s. man havde en kontaktperson og en kasserer. Alle afgørelser blev taget af medlemmerne på kaffemøderne.

Aktiviteterne bestod af månedlige kaffemøde og 3- 4 fester om året.

Gennem annoncer i aviser og opslag på biblioteket blev omverdenen orienteret om eksistensen af foreningen.

Midt i 80-serne indgik vi et samarbejde med en del græsrodsgrupper i Haderslev omkring Græsrodsbutikken i Slotsgade 25, hvor vi havde informationsmateriale og også faste træffetider. Sammen med de andre grupper var vi med i en græsrodsbod på Gravene.

I okt. 1986 lavede vi i samarbejde med Aktivitetshuset et stort offentlig møde om emnet AIDS.

Vi var med i fællesmøderne mellem LBL og de såkaldte frie klubber, hvor man drøftede ting af fælles interesse.

Ligeledes indgik vi i slutningen af 80-serne et samarbejde med de andre sønderjyske bøsse/lesbiske grupper under betegnelsen SABLISA. (Samråd for Bøsser og Lesbiske I Sønderjyllands Amt). SABLISA blev opløst i foråret 2006.

Sammen med de andre grupper deltog vi i 1987 i TV-Syd udsendelserne ”Følelserne er de samme”, som senere blev vist landsdækkende på TV2.

Der blev også startet en ”gå-ud-gruppe”, som skoler og uddannelsesinstitutioner kunne få ud til at orienterede om det at være bøsse og lesbisk, i mange år have vi også en enkeltperson til at tage sig af dette oplysningsarbejde.

I 1989 lykkedes det os i samarbejde med bøsse/lesbiske grupper i Kolding, Esbjerg og Aabenraa, at få en del af bøsse/lesbiske filmfestival til BIO 25 i Haderslev.

I 2004 blev man enige om at holde et sabbatår, men i stedet for at lukke Profil har vi omdannet foreningen til en kaffeklub, dog stadig med foreningsvedtægter og medlemskontingent.

Vi har i dag ca. syv arrangementer om året, bl.a. Film- og Temaaftner, hvor vi starter med en middag og slutter af med kaffebord, samt en grillaften og julefrokost. Det er stadig medlemmer der bestemmer aktivitetsniveauet på medlemsmøderne.

Vi markerer os i læserbreve, når situationen påkræver at reagere på angreb på bøsser og lesbiske, og vi følger nøje den homopolitiske udvikling både i ind- og udland på vores hjemmeside www.profil.haderslev.dk.

I 2005 startede vi projektet med hjemmesiden, vi fik professionel hjælp til at lave den, og var klar til for alvor at gå i luften i foråret 2006.

I 2007 gennemgik den en omfattende modernisering, hvorved det homopolitiske stof kunne præsenteres på en mere fremtrædende plads. Vi udvikler hele tiden hjemmesiden, og har til stadighed professionel support.

Profil er med i med i Bøssernes HIV organisation StopAids, idet vi deltager i frivillig-møderne i Århus.

Flere af de aktive medlemmer har været med i rigtig mange år, og en enkelt har sågar været med helt fra den spæde start, og har hele vejen igennem ydet et aktivt bidrag til foreningen.

Vi har 25 stolte år bag os, og ingen havde vel drømt om at Profil ville nå så langt, det har ikke været uden vanskeligheder, men foreningen lever i bedste velgående, og det er da værd at fejre.

Jubilæumsåret skydes i gang med en Jubilæums nytårskur fredag den 16. januar 2009, ikke på Amalienborg, men hos vores kontaktperson i hans hyggelige rækkehus, hvor han byder på kulinariske overraskelser, så der er noget at glæde sig til.

Kontakt Profil på kontaktperson(at)profil-haderslev.dk

Læs mere om Profil samt homopolitiske nyheder fra ind- og udland på www.profil-haderslev.dk

 

Profil holder nytårskur

Fredag den 16. januar kl. 19.00 2009 afholder Profil Jubilæums nytårskur, ikke på Amalienborg, men hos Herbert i hans hyggelige rækkehus.

Panbladet.dk 12.1.2009

Vi skyder 2009 igang, med et brag af en aften, som vi ubeskedent kalder en nytårskur, det gør vi, fordi vi samtidig tager hul på et jubilæumsår i anledning af, at Profil blev dannet i februar 1984.

Altså kære venner vi har 25 stolte år bag os, og ingen havde vel dengang drømt om at foreningen ville nå så langt, det har ikke altid været uden vanskeligheder, men Profil lever i bedste velgående.

Det er da værd at fejre, og da arrangementet er lagt i hænderne på Herbert, vil det med garanti blive en aften der byder på kulinariske overraskelse, så der er noget at glæde sig til.

Kontakt Profil på kontaktperson(at)profil-haderslev.dk

Læs mere om Profil samt homopolitiske nyheder fra ind- og udland på www.profil-haderslev.dk

Filmaften - PROFIL

Uddrag fra PrideRadio.dk 29.10.2008 af Kim

 

Ungdomsfilmen om den sekstenårige Kristian, der kommer til en ny skole og i starten har svært ved at falde til. Kun den i de andres øjne lidt aparte Henrik interesserer sig for ham. Kristian satser imidlertid på den dominerende klikes accept og bliver venner med klassens ledende dreng, Patrick. Klassen får dog sin forestillingsverden rystet, da Patrick en dag står åbent frem og fortæller, at han er bøsse - lige det, man beskyldte Henrik for at være. Kristian oplever samtidigt sin første kærlighedsaffære med en svensk sangerinde, der er del ældre end han.

Sådan lyder beskrivelsen af den danske film "Venner for Altid" fra 1987, der i 1988 vandt Publikums Prisen på San Franciscos Bøsse-Lesbiske filmfestival.
Instruktøren Stefan Henszelman døde i øvrigt af AIDS i 1991, kun 31 år gammel.

Og så er filmen også kendt for at indeholde nøgenscener med TV2's tidligere sportschef, Morten Stig Christensen - der i Venner For Altid spiller bøsse.


PROFIL langer filmhygge over disken ved deres filmaften på fredag den 31. oktober.
Filmaftenen begynder hos Kaj Erik og aftens program starter med en pastaret med kylling, dertil serveres en Gewurztraminer Grand Cru fra Alsace.

Tilmelding til arrangementet skal ske på: kontaktperson@profil-haderslev.dk

Temaaften i Profil

PrideRadio.dk 8.9.2008 af Kim

Homo, Himmel eller Helvede

Fredag den 12.september 2008 kl. 19.00 afholder http://www.profil-haderslev.dk/ Profil Bøsse/lesbisk gruppe Haderslev temaaften, hvor vi ser DR2 Temarækken Homo, Himmel eller helvede, som er tilrettelagt af Lisbeth Dilling, men først serverer Walter en god middag.

Første afsnit handler om Filip, der er søn af den kristne apostolske præst i Sønderborg, som i mange år levede det vilde bøsseliv, indtil han en dag vendte hjem til familien og gud.

I andet afsnit møder vi Ahmed og Saida, der er muslimer og homoseksuelle, de er vokset op med konflikten mellem deres seksualitet, religion og kultur. I dag er de begge sprunget ud.

I sidste afsnit oplever vi Jonas og Gunhild, der er stærk splittelse mellem deres seksualitet og deres kristne tro. De voksede begge op med frygten for fortabelse og ønsket om omvendelse. Men hvor kommer konflikten fra, og hvilken rolle spiller Folkekirken.

Blandt andet medvirker de to meget forskellige kristne grupperinger:
AGAPE der tror på at de kan helbrede homoseksuelle og
AKCEPT der tror på at homoseksuelle er en del af guds kærlighed.

Så der er lagt op til en spændende Profilaften, hvor alle kan deltage, uanset om man tror der findes guddommelighed eller ej.
Aftenen slutter som sædvanligt med kaffebord, hvor Walter uden tvivl serverer sin berømte tærte.

Info: kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.

PROFIL griller

 

PrideRadio.dk 1.7.2008 af Kim

Fra Kaj Erik langt dernede sydpå har PrideRadio.dk modtaget følgende invitation til jyske homo'er i Haderslev og opland: http://www.profil-haderslev.dk/

Grillaften hos PROFIL 11.juli 2008

Fredag den 11. juli 2008 kl. 19.00 er der grillaften i PROFIL Bøsse/lesbisk gruppe Haderslev og traditionen tro holdes den hos Herbert.

Selv om vi de senere år har holdt vore grillaftener hos Herbert, har det aldrig været forudsigeligt hvad han diskede op med, for Herbert er fuld af overraskelser på det kulinariske område.

Og da han samtidig er øl entusiast, er der noget at glæde sig til.

Hvor utroligt det end lyder, så har Herbert altid sørget for godt vejr - selvom den globale opvarmning har gjort de danske somre til noget af en prøvelse.

Hvis du vil med til Grillaften hos Profil så skynd dig at sende en e-mail til: kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.

PROFIL - ser homofilm om Statsministeren

PrideRadio.dk 22.5.2008 af Kim

Fredag den 23. maj 2008 kl. 19.00 har Profil Bøsse/lesbisk gruppe Haderslev igen filmaften på programmet, men først står der pizza på menuen.


AFR er en forkortelse af navnet "Anders Fogh Rasmussen". Derudover er det også et satirisk drama fra 2007 instrueret af Morten Hartz Kaplers.

Genremæssigt er filmen en "mockumentary", det vil sige en drillende dokumentar, der selv om filmen mest består af ren fiktion er blevet fremstillet med et dokumentarisk tilsnit.

AFR handler om mordet på Danmarks Statsminister, Anders Fogh Rasmussen, hvor hans hemmelige elsker, Emil, er hovedmistænkt.

Vi skal kun røbe så meget, at efterhånden som begivenhederne i filmen afdækkes, begynder historien at tage en meget overraskende drejning.

Filmanmelderne kunne ikke få armene ned for begejstring, da den havde premiere, de overøste den med stjerner og skrev:
”Modig og begavet” (Filmland), ”Anders Fogh burde være smigret (Ekstra Bladet)”, og ”Eminent underholdende … en varm hyldest til tolerance og kærlighed” (Berlingske Tidende).


Vi slutter aftenen med kaffe (af den irske slags) og hvis man kender os ret, vil snakken gå lystigt om store og små begivenheder.

Info: kontaktperson(at)profil-haderslev.dk

Haderslev homo forening godt igang

PrideRadio.dk 8.1.2008 af Kim

Fredag d. 1. februar 2008 kl. 19.00 afholder PROFIL i Haderslev temaaften.

De starter med en middag, hvorefter de vil se den gribende DR2 udsendelse:
”Da døden kom fordi Madam Arthur”. Efter filmen tager de fat om problematikken omkring hiv & AIDS og diskuterer emnet.

Har bøssemiljøerne ændret sig siden Madam Arthurs dage og er frygten for AIDS stadigvæk den samme?

Det koster 50,- at være med fredag d. 1. februar, men så har man til gengæld også betalt for medlemskabet i foreningen PROFIL I HADERSLEV for hele året.

-"Sidste år havde vi syv arrangementer, heraf tre filmaftner, en grillaften og
julefrokosten," siger Kaj Erik Andersen til PrideRadio.dk.
"Vi har også medlemmer der bor langt væk, men som holder fast ved deres medlemskab, sikkert fordi PROFIL betød meget for dem, da de sprang ud."

(Artiklen er med på både girlfriend og boyfriend som link: Webmaster).

PRESSEMEDDELELSE.

Profil Bøsse/Lesbisk gruppe Haderslev afholdt generalforsamling fredag d. 26.3.06.

Det er nu gået et år siden klubben startede på en frisk efter et år på stand by.

Profil blev dannet i 1984, og efter 20 år lykkedes det ikke at danne en bestyrelse i 2004, hvorefter vi tog et års tænkepause.

I 2005 omdannede vi os til en kaffeklub.

I det forløbne år har vi holdt klubaftner ca. hver anden måned, hvor vi bl.a. har været samlet til grillaften, juleøl smagning og filmaftner, vi har f. eks. set Familien Gregersen.

Vi har også fået lavet en hjemmeside. På adressen www.profil-haderslev.dk kan man bl.a. læse om hvem vi er og vores historie, om samfundets syn på homoseksualitet gennem tiderne og om det sønderjyske samarbejde i SABLISA (Samarbejdende Bøsser og Lesbiske i Sønderjyllands Amt).

Det er muligt at sende indlæg til hjemmesiden på info(at)profil-haderslev.dk

Vi har skiftet adresse i årets løb, fordi vi har været nød til at opsige vores postboks, da Post Danmark har ændret politik, så de nu kræver gebyr for det, der altid har været et gratis gode.

Fremover kan Profil kontaktes på Varbergvej 38 og på mail adressen kontaktperson(at)profil-haderslev.dk.

Omtale af Profil.

Vores pressemeddelelse resulterede i følgende omtale:

Bøsser og lesbiske med aktivt år

Haderslev Ugeavis 5.4.2006

 

Et helt år har foreningen Profil for bøsser og lesbiske i Haderslev fungeret igen som forening efter ar have været på standby et stykke tid. Det fortæller Profils talsmand Kaj Erik Andersen i kølvandet på gruppens seneste Generalforsamling forleden. Profil blev dannet i 1984, efter 20 år lykkedes det

i 2004 ikke at danne en bestyrelse, hvorefter gruppen tog et års tænkepause, fortæller han. Som konsekvens deraf blev gruppen omdannet til en kaffeklub med møder ca. hver anden måned, hvor medlemmerne har været samlet til grillaften, smagning af juleøl og filmaftner. Gruppen har tilmed lavet en hjemmeside. På adressen www.profil-haderslev.dk kan man bl.a. læse om foreningen og dens historie. Profil kan også kontaktes på Varbergvej 38 og på

mail-adressen kontaktperson@profil-haderslev.dk

Profil tilbage på banen

Budstikken 29.3.2006

 

Profil – som er en forening for bøsser og lesbiske i Haderslev – blev dannet i 1984. Men efter 20 år lykkedes det ikke at danne en bestyrelse i 2004, hvorefter man tog et års tænkepause. I 2005 omdannede man foreningen til en kaffeklub. I det forløbne år har man holdt klubaftner ca. hver anden måned , hvor man bl.a. har været samlet til grillaften, juleøl smagning og filmaftner. Profil har også fået en hjemmeside. På adressen www.profil-haderslev.dk kan man bl.a. læse om hvem foreningen er, dens historie, om samfundets syn på homoseksualitet gennem tiderne og om det sønderjyske samarbejde i SABLISA (Samarbejdende Bøsser og Lesbiske i Sønderjyllands Amt). Der er muligt at sende indlæg til hjemmesiden på info@profil-haderslev.dk. Fremover kan Profil kontaktes på Varbergvej 38 og på mail adressen kontaktperson@profil-haderslev.dk.

HADERSLEV I PROFil.. [Panbladet maj 2005]

Skribent Christian Rasmussen opvokset i Haderslev

 

Blandt landets små og store foreninger for homoseksuelle tilhører kaffeklubben Profil i Haderslev nok en af de mindste. Men for den lille gruppe medlemmer har den været et fast tilholdssted i over 20 år. Panbladets Christian Rasmussen har været i Sønderjylland for at høre om den lille forening og om livet som homo der.

 

Et lille rækkehus i Varbergparken i Haderslev bor Herbert Paulsen, der er 61 år og førtidspensioneret butiksejer. Med undtagelse at få år har han boet hele sit liv i byen, og nu er han formand for Profil — den ældste og eneste forening for bøsser og lesbiske i Haderslev. Herbert byder mig afslappet velkommen i tshirt og bare tæer, da jeg tropper op en sen forårseftermiddag. Det roder lidt i den lille stue, jeg bliver vist ind i: Væggene er fyldt med billeder og på reolerne står porcelænsfigurer i mange forskellige størrelser; men i gangen kører computeren og på tv’et summer MTV. Herbert er muligvis en ældre herre, men han er med på noderne.

 

Fast base

Da vi har fået sat os og skruet ned så man kan snakke kommer kaffen og historierne på bordet. “Jeg er åben bøsse og mange i byen ved det da også. Men det er ikke noget, jeg gør et stort nummer ud af. Og det er ikke alle, der kan lægge to og to sammen. Jeg havde en videobutik, før jeg blev pensioneret, og folk kunne simpelthen ikke forstå, hvorfor jeg førte homopornofilm”, griner Herbert. Medlemmerne i Profil mødes cirka en gang i måneden hos hinanden og ser film, spiser aftensmad eller drikker en tår kaffe. Flere af dem er også venner udenfor foreningens rammer og ses privat

“For mig drejer foreningen sig om hygge og socialt samvær. Det er det, jeg får ud at det. Jeg har været mere eller mindre med i foreningen siden den blev grundlagt i slutningen at 70’erne, så det har længe været en fast base for mig. Hvis vi kan hjælpe unge homoer i lokalområdet, gør vi naturligvis også gerne det Men for det meste klarer de sig selv.”

 

Cruising i Damparken

For vilkårene for bøsser og lesbiske i Sønderjylland har ændret sig markant, siden Herbert var ung.

“Jeg tik faktisk oprindeligt min homovennekreds gennem tilfældige sex-møder.” Herbert læner sig tænksomt tilbage og smiler listigt.

“Vi gik selvfølgelig meget stille med dørene dengang, men der foregik en del cruising i Damparken og på byens offentlige toiletter i 50’erne og 6O’erne. Efter nogle gange faldt man jo i snak med folk og blev introduceret til deres venner — og sådan greb det om sig. En, jeg mødte på taxaholdepladsen nede på Jomfrustien, fandt jeg endda ud af boede på samme gade som jeg selv!”

“Vi havde ikke nogen officiel forening i Haderslev, men mødtes privat og kom til de årlige halballer arrangeret af Den Frie Forening — som var homoforeningen i Sønderjylland dengang. Ellers kørte vi til Flensborg og slog os løs til den lyse morgen. Det foregik meget i Tyskland”, fortæller Herbert.

 

De unge mødes på nettet

Selv om Profil er åben for alle, er det primært ældre bøsser og lesbiske, der er medlemmer i foreningen. “De fleste at os har rundet et halvt hundrede år. Vi havde en ungdomsafdeling for nogle år siden, men den gik hurtigt i sig selv igen. De unge fra egnen møder hinanden på nettet nu om dage og tager samlet ind til de større byer for at feste med andre unge. Det kan vi jo ikke hamle op med. Og så snart de bliver ældre flytter de fleste fra Haderslev, og så ser man dem ikke igen.”

Profil samarbejder i dag med SABLISA, der er en slags paraplyorganisation for de mindre homoforeninger i Syd- og Sønderjylland. Når alle er samlet til jule- og pinsefrokosterne er der gerne over hundrede deltagere, fortæller Herbert.

Men på lokalniveau er tilslutningen mere moderat “Antallet at medlemmer i Profil er meget svingende. Mange bøsser og lesbiske aner slet ikke, at der er en homoforening i Haderslev. Og de er selvfølgelig noget, vi gerne vil gøre noget ved. Lige nu er vi kun en halv snes stykker, og vi har kørt på vågeblus i et par måneder. Men jeg er sikker på, at vi med tiden bliver flere igen. I takt med at det bliver mere og mere accepteret at være homoseksuel — også i de mindre byer — tror jeg, der vil komme en interesse for at organisere sig igen hernede.”

 

Dialog christian@panbladet.dk

15 år med Profil (Panbladet april 1999)

Det væltede ind med folk til Profils 15 års jubilæum fotos: Lars Staal
Det væltede ind med folk til Profils 15 års jubilæum fotos: Lars Staal
Lone Morede sig under middagen
Lone Morede sig under middagen
Knapt 50 bøsser og lesbiske var mødt op til middagen i Haderslev
Knapt 50 bøsser og lesbiske var mødt op til middagen i Haderslev

AF: KNUD ERIK BRANDSBORG april 1999

Profil startede som så mange andre grupper med, at nogle aktive indrykkede en annonce i den lokale avis. Reaktionen var stor og god, og siden har Profil med skiftende medlemstal og aktivitetsniveau været et lokalt mødested for lesbiske og bøsser.

Billederne her er fra vores 15 års jubilæumsfest 27. februar i Braineparkens Fælleshus i Haderslev.

Gruppen har været meget udadvendt med deltagelse i bl.a. græsrodsbutik, foredrag og andre offentlige kulturelle aktiviteter, men også i en periode kørt udelukkende på kaffeklubniveau.

Nu er vi igen ved at blive mere aktive: fester, bowling, aerobic og diverse ture udover de månedlige medlemsmøder. Vi er også med i STOPAIDS, ligesom vi samarbejder med alle lokale grupper om koordinering og fællesaktiviteter. Næste fest bliver pinselørdag 22.maj i et samarbejde mellem Profil, Sønderborggruppen, BiTo, 1-eren og Pan Cafeens Venner. Denne fest holdes også i Braineparkens Fælleshus, Haderslev.