29-08-16 21:25 Alder: 1 year

Så tal dog pænt homo!

Kategori: Debatsiden

AF: BRIAN KJÆR CAPKAN

Out & Abouts online 29.8.2016 af Brian Kjær Capkan

Copenhagen Pride er en fejring af mangfoldigheden. Retten til at være den du er, den du føler du er, eller den du gerne vil være. Men hvor rummelige er vi i LGBTQ-miljøet når de sidste tømmermænd er fordampet og hverdagen melder sig?

Betonlebbe! Fede læs! Åndssvage blonde twink! Klamme gamle pædo-svin! Stinkende ryger! Forvirrede queer! Urinstinkende SLM-vrag! Kiksede trans! AIDS-befængte BB-fucker!

Det ser sgu ikke pænt ud på skrift, men det er ikke desto mindre den slags man som LGBTQ’er kan risikere at blive kaldt i nattelivet. –Af andre LGBTQ’er.

Det er noget af en kontrast til Pridens glade budskab om inklusion og mangfoldighed, og de 30.000 feststemte deltagere i paraden, og de 200.000 glade tilskuere. 230.000 mennesker plus/minus det løse, som fejrede OS og VORES rettigheder. VORES kamp for ligestilling og retten til mangfoldighed.

Men er sandheden om LGBTQ-miljøet, at vi er en flok splittede grupperinger, som i hverdagen er fuld af fordomme om hinanden, og absolut ikke holder os tilbage med at udtrykke dem?

Mange af os er rigtig gode til at fortælle hvad vi i hvert fald IKKE vil. På Boyfriend.dk er der for eksempel en gruppe der hedder ”Os der ikke tænder på asiater”. I guder! Hvad pokker er det for en gruppe at have på et datingsite? At den ikke er slettet af Boyfriend.dk for længe siden er mig en gåde.

Er det virkelig nødvendigt, at udtrykke en småracistisk holdning på et datingsite? Er det nødvendigt at udtrykke alle vores fordomme om andre i vores miljø? Kan vi ikke i stedet fokusere på det positive? Alle andre er sgu ligeglad med om du tænder på asiater eller ej, og hvis der er en asiat der synes du er lækker, og skriver til dig, så tak pænt nej. Det er god stil - og det gør ikke ondt at være sød.

Hvor vil jeg hen med dette her?

Jeg har bandet og talt med store bogstaver, og hvis du ikke allerede har sendt mig en sur mail, så har du sikkert overvejet det.

For nogle ting siger man bare ikke!

Eller det vil sige, at ”de andre” må ikke sige det men jeg må godt, for jeg er en del af miljøet. –Sikke noget bullshit. Vi kan være lige så homofobiske internt i miljøet, som ”dem udenfor” kan. Der er ingen forskel. Vi er lige store svin, og det sårer lige så meget, hvis ikke mere.

Hvis du har fået pulsen op nu, og synes jeg er en idiot, så er jeg glad.

–For så har du fattet budskabet som er, at lige meget hvor forskellige vi er. Lige meget hvor meget vi skiller os ud. Lige meget hvor lille en minoritet i minoriteten vi er, så har vi lov til at være den vi er. Så har vi RET til at være den vi er - den vi gerne vil være.

Det er dét, retten til mangfoldighed handler om, og det er dét Priden handler om. Også når det er blevet mandag og hverdagen melder sig.

Kærligheden overvinder alt – også de 360 dage om året der ikke er Pride Week i København.

Happy kedelig grå hverdag alle sammen!  

(Min bearbejdning: Webredaktør).