06-03-16 07:25 Alder: 153 days

Ny LGBT-gruppe vil have Storbritannien ud af EU

Kategori: Debatsiden

AF: SIGNE LENE CHRISTIANSEN

Out & Abouts nyheder 5.3.2016 af Signe Lene Christiansen

Debatten om, hvorvidt Storbritannien forlader EU ruller. En ny LGBT-gruppe har nu lanceret en kampagne for et såkaldt ‘Brexit’.

Den 23. juni skal briterne stemme om, hvorvidt Storbritannien skal forblive medlem af Den Europæiske Union eller forlade det europæiske samarbejde, som de har været en del af siden 1973. 

Og nu har en ny britisk LGBT-gruppe meldt sig under kampagnefanerne for at få nationen ud af EU. Gruppen, der kalder kampagnen ‘Out and Proud’ pointerer, at flere medlemslande stadig ikke anerkender parforhold mellem homoer eller ligefrem har bandlyst ægteskab mellem par af samme køn. Derfor afhænger LGBT-rettigheder ikke af et EU-medlemskab, mener gruppen og fremhæver, at rettigheder såsom LGBT-adoption er blevet sikret gennem britisk lovgivning. 

Det skriver Buzzfeed News. 

Andre kampagner argumenterer omvendt for, at et EU-medlemskab er essentielt for at sikre LGBT-rettigheder, men Adam Lake, der er leder af ‘Out and Proud’, udtaler til Buzzfeed: 

“Et af hovedformålene for gruppen er at aflive myten om, at LGBT-rettigheder er affødt af EU. Ud af 28 medlemsstater anerkender seks stadig ikke homoforhold på nogen måde, 16 har valgt ikke at legalisere homoægteskaber og syv mener, at konceptet homoægteskab er så afskyeligt, at de har indført et forfatningsmæssigt forbud for at sørge for, at det aldrig bliver en realitet.” 

Kampagnelederen tror ikke på, at gruppen får overbevist befolkningen om at stemme for en udmeldelse alene på baggrund af diskussionen om LGBT-rettigheder. 

“Men jeg vil ikke have, at befolkningen bliver påvirket af ideen om, at homorettighederne er i fare, hvis vi forlader EU,” siger Adam Lake. 

(Min bearbejdning: Webredaktør).