05-07-16 14:28 Alder: 1 year

Massakren i Florida

Kategori: Debatsiden

AF: THOMAS R. KRISTENSEN

Out & About juli 2016 af Thomas R. Kristensen 

ADMIRAL DUNCAN er en homobar i London, som i 1999 blev udsat for et bombeangreb, hvor David Copeland dræbte tre og sårede 79.

I 2006 tog Hagai Felician en pistol med ind i Tel Avivs LGBT-hus, hvor han dræbte to og sårede 15.

Og i 2016, samme weekend som Omar Mateens masseskyderi i Florida, blev James Wesley Howell anholdt på vej til LA Pride med tre angrebsvåben og store mængder ammunition og sprængfarlige væsker. 

HOMONATKLUBBEN PULSE blev forvandlet til et blodbad, da Omar Mateen dræbte 49 og sårede 53.

Var han inspireret af terrorgruppen Islamisk Stat? Eller var han en selvhadende homo? Måske begge dele. Flere vidner har fortalt, at Omar Mateen jævnligt kom på homonatklubben, hvor han ofte drak sig fuld og forsøgte at komme i kontakt med andre mænd.

Donald Trump har brugt Omar Manteens massakre til at mistænkeliggøre muslimer generelt. Men logikken mangler, for hverken David Copeland, Hagai Felician eller James Wesley Howell er muslimer.

Ser man på USA’s mange masseskyderier, tegner der sig hverken et tydeligt mønster i forhold til gerningspersonernes religiøse eller etniske baggrund. Eneste fællestræk er, at de stort set alle er mænd. 

BØR SIKKERHEDEN HÆVES i LGBT-miljøerne i Danmark? Jeg ved det ikke og vil ikke kloge mig på det. Men det nytter ikke at blive bange for alle muslimer eller alle mænd – eller at bure sig inde derhjemme af angst for, hvad der kan ske ude.

Omar Mateen vil formentlig inspirere homofober til at angribe LGBT-miljøer rundt om i verden. Men terrorister får ikke mig til at stoppe med at gå på homobar eller til pride. Ligesom terrorangreb i lufthavne og på metrostationer heller ikke har afholdt mig fra at flyve eller tage toget. 

(Min bearbejdning: Webredaktør).