21-07-16 20:26 Alder: 1 year

Lesbiske asylansøgere udvises til Uganda

Kategori: Debatsiden

AF: BRIAN KJÆR CAPKAN

Out & Abouts nyheder 21.7.2016 af Brian Kjær Capkan

Tre lesbiske kvinder udvises til en uvis skæbne i hjemlandet Uganda. Et land der er kendt for horribel behandling af homoseksuelle, og diskrimination funderet i lovgivning.

Den ene kvindes historie er tidligere omtalt i Politiken, hvor hun blev kendt som ’Diana’. I dag fortæller Politikken, at Diana og to andre lesbiske kvinder mandag blev fængslet af dansk politi med henblik på udvisning til Uganda.

Deporteringen kritiseres af LGBT Asylum, som pointerer, at det også første gang i organisationens 4-årige virke, at homoseksuelle ugandere er blevet hjemsendt.

Det er nemlig kriminelt at være homoseksuel i Uganda, og man kan ikke leve frit som homoseksuel, forklarer LGBT Asylums talsperson Hanne Gyberg:

”Man kan ikke leve åbent som homoseksuel og forvente sikkerhed i Uganda. Derfor er det er en krænkelse af deres menneskerettigheder at sende disse mennesker tilbage til et land, hvor de ikke kan leve frit”.

LGBT Danmark mener også, det er problematisk at udsende homoseksuelle til Uganda.

”Alene at være ugift kvinde i Uganda er svært. Når disse kvinder også er lesbiske frygter vi, at de kommer ned til et liv på kanten af samfundet. Det er problematisk”, siger formand Søren Laursen.

Han understreger, at han ikke kender forholdene i de konkrete sager, men udtaler sig generelt om at udvise homoseksuelle til Uganda.

”Nu har Flygtningenævnet jo fundet, at disse kvinder ikke har risiko for forfølgelse, men helt overordnet vurderer vi, at det kan udvikle sig til noget risikabelt fordi situationen ikke er stabil”, siger Søren Laursen.

Kilde: Politiken.dk.

(Min bearbejdning Webredaktør).