08-09-16 00:34 Alder: 1 year

En farverig parade

Kategori: Debatsiden

AF: THOMAS R. KRISTENSEN

Uddrag fra Out & About 2016 af Thomas R. Kristensen

REKORDMANGE deltog i årets Copenhagen Pride: 32.000 gik med i selve paraden, og op mod 210.000 var på gaden for at opleve den. 

Fra altaner og vindueskarme og på fortove og pladser havde glade mennesker taget opstilling for at opleve den festlige og mangfoldige parade. 

Alligevel fik vi også i år den traditionsrige ud melding fra nogle bøsser, som ikke kan lide priden. I år lød et af argumenterne, at paraden er for farverig. 

SÅDANNE UDMELDINGER tager mediefolk imod med kyshånd. Konfliktstof er godt stof. 

Og for de heteroer, som hurtigt får nok af al den mangfoldighed, kommer en pride-negativ bøsse som sendt fra himlen: Så slipper de for at føle sig fordomsfulde, blot fordi de inderst inde væmmes over priden og paraden. 

Alle har ret til at mene og sige, hvad de vil. Alle behøver ikke juble over paraden. 

Men jeg har også ret til at mene, hvad jeg vil. Og jeg er helt enig med pride-forperson Lars Henriksen: 

"Hvis nogen synes, der mangler beige i paraden, så er også de meget velkomne til at komme og bidrage med det." 

PRIDEN er vigtig. Ikke blot på grund af en festlig parade, men mere fordi priden er med til at give mange en følelse af, at det er helt fint at have en seksuel orientering eller kønsidentitet, som adskiller sig fra flertallets. 

Nogle tager en fjerboa, en kjole eller et par små badebukser på, når de går med i pride-paraden. Andre deltager i noget af deres hverdagstøj. Der skal være plads til begge dele. Vi LGBTQ'ere er ikke ens, men lige så forskellige som alle andre. 

Jeg håber, at du ligesom os på Out & Abouts redaktion allerede nu glæder dig til Copenhagen Pride, Aarhus Pride og Aalborg Pride i 2017. 

(Min bearbejdning: Webredaktør).