02-12-16 03:54 Alder: 1 year

DBU vil bekæmpe homofobi blandt fans og spillere

Kategori: Debatsiden

AF: GAYBOW TODAY

Gaybow Today 29.11.2016

FCK spilleren Mathias ’Zanka’ Jørgensen langede i et interview i sidste uge ud efter fodboldfans og spillere der benytter homofobiske udtryk i slagsange og udtryk. Det skabte debat på kryds og tværs og i dag tirsdag, har Dansk Bold Union DBU meldt ud, at de vil gøre noget ved det.

Men DBU efterlyser flere indberetninger fra fans og spillere. Over for BT siger informationschef i DBU, Jacob Høyer:

“Vi har regelsættet og rammerne til at slå ned på det, uanset hvilket niveau det foregår på. Jeg ved ikke, om der er behov for at få indskærpet, at der skal skrides ind noget oftere, men det kunne tyde på det med Mathias ’Zankas’ meget relevante og gode input til debatten,” fortæller Høyer og fortsætter:

“DBU kan ikke tage ansvar alene, så vi har brug for hjælp fra alle klubber og spillere. Vi skal minde offentligheden om, at vi skal have nogle indberetninger, for at vi kan skride til handling mod diskrimination.”

Mathias ’Zanka’ Jørgensen sagde blandt andet i sidste uges interview, at nogle af de sange, der synes på stadion, er homofobiske, og at han ønsker, såvel fodboldfans som DBU slår ned på den slags diskrimination.

(Min overskrift og bearbejdning: Webredaktør).