15-02-13 02:18 Alder: 7 hrs

Generalforsamling og temaaften i Profil

Kategori: Aktuelle nyheder

AF: KAJ ERIK ANDERSEN

Profil-haderslev.dk 15.2.2013 af Kaj Erik Andersen

Lørdag d. 16. februar 2013 kl. 19.00 afholder Profil Bøsse/lesbisk gruppe Haderslev den årlige generalforsamling.

Inden vi går over til selve generalforsamlingen, som bliver afholdt i henhold til Profils vedtægter, bliver der serveret en middag.

Efter generalforsamlingen skal vi se DR’s temaudsendelse ”Beskidt og syndig” fra 2001, der handler om kristendom og homoseksualitet.

Den norske udsendelse stiller spørgsmålet om kristendom og homoseksualitet kan forenes. Bjørn Erik havde begge dele i sig og modsætningerne blev så uudholdelige, at han til sidst begik selvmord, fordi han følte sig beskidt og syndig. I udsendelsen kommer vi rundt om det liv Bjørne Erik levede, inden han tog den skæbnesvangre beslutning, set med venner og pårørendes øjne. Emnet om manglende tolerance i samfundet berøres ligeledes i udsendelsen.

Man kan selvfølgelig spørge, om en udsendelse fra 2001 ikke for længst er blevet overhalet af virkeligheden? Men debatten i Danmark i 2012, op til vedtagelsen af loven om det kønsneutrale ægteskab, hvor homoseksuelles ret til at blive gift i kirken overskyggede alt andet, viste at der i religiøse kredse stadig findes retninger der mener at homoseksualitet er syndig.

Homoseksualitet er åbenbart ikke længere så ”kontroversielt” et emne, at nogen gider lave temaudsendelser om det, hvilket selvfølgelig er en skam, for problemer som religiøs modstand mod homoseksualitet er ikke forsvundet op i den blå luft. Det kunne man læse og høre om i medierne omkring årsskiftet 2012-2013, hvor nyhedsformidlerne gik i selvsving over, at homoseksuelle ikke er strømmet til kirkerne for at blive viet.

Bagefter er der kaffebord, hvor der bliver lejlighed til at snakke om homoseksualitet og kristendom, og om hvad der sker i Danmark, ude i den store verden og i vores egen hverdag.

Medlemskab af Profil koster den nette sum af 50 kr. årligt, det inkluderer middag og kaffebord til vore seks årlige arrangementer.