Kommende aktiviteter hos Profil

Ret til ændringer forbeholdes.


Generalforsamling og temaaften i Profil marts 2016

Lørdag den 19. marts 2015 kl. 19.00 afholder Profil Bøsse/lesbisk gruppe Haderslev den årlige generalforsamling hos Walter. 

Inden vi går over til selve generalforsamlingen, som bliver afholdt i henhold til Profils vedtægter, vil Walter servere en middag. Det bliver spændende at se, hvad han har kreeret til denne aften.

Efter generalforsamlingen skal vi se de dugfriske temaudsendelser ”Født i den forkerte krop 1 og 2”, som blev vist på TV 2-dokumentaren 6. og 13. januar i år.

I udsendelserne møder vi seks transkønnede, som er født i den forkerte krop. 

Vi danskere betragter os selv som åbne, tolerante og frisindede. Men midt i al vor fordomsfrihed, har vi overset, det vi kan kalde "det sidste store tabu". For den gruppe danskere, der føler sig født som med det forkerte køn i den forkerte krop - de transkønnede - har svært ved at finde støtte og accept. Både hos befolkningen og i det offentlige system. Og det til trods for, at verdens allerførste kønsskifteoperation blev foretaget på Rigshospitalet i København i 1952.

Udsendelserne handler om den 15-årige Michal, der født som pige, men som aldrig har følt sig som en pige. Han er ikke i tvivl om, at han er dreng. Han er bare født i en forkert krop, og den vil han gå langt for at lave om på. 

Sheila fra Nordjylland arbejdede i 20 år som fisker på en trawler på Nordsøen. Hun elskede sit job, men fik mere og mere lyst til at vise sit sande jeg, og nu prøver hun at få omverdenens accept som den kvinde, hun føler sig som. 

Da Alexander mødte sit livs kærlighed, var det ikke nemt for ham at fortælle, at han engang havde været en pige. Men det viste sig, at kæresten Lizethe også var transkønnet. Nu er de gift og lever et stille liv i Nordsjælland. Men drømmen om at blive forældre er ikke nem at få opfyldt.

Vi møder Anita fra Viborg, der er far til to piger. Hun er født og opvokset som dreng og skulle faktisk passere de 40 år, før hun fandt sin rette identitet - som kvinde. Nu står hun midt i den langsommelige og intense proces, det er at skifte sit biologiske køn, så det passer med det køn, hun opfatter sig som. 

Nickolas fra Hanstholm er bare 16 år. Han venter utålmodigt på at blive gammel nok til at få mandlige kønshormoner, alt imens han gør alt for at holde sin kvindelige udvikling i ave. 

Københavneren Erik har drømt om at blive mand livet igennem. I dag ligner han en mand - og der er flere af hans nyere venner og bekendte, der ikke kender til hans baggrund som pige og kvinde. 

Bagefter er der kaffebord, hvor der bliver lejlighed til at snakke om udsendelserne og transkønnedes forhold i Danmark, i det hele taget. Der bliver sikkert også tid til at snakke om det der sker i Danmark, ude i den store verden og i vores egen hverdag. 

Medlemskab af Profil koster den nette sum af 50 kr. årligt.