Det der sket i Profil

På denne side omtales de arrangementer vi har afholdt i 2009.

 

Julefrokost november 2009

Lørdag den 21. november holdt Profil sin julefrokost. Som noget nyt havde vores Webredaktør, Kaj Erik, i år inviteret Profilmedlemmer med til hans private julefrokost, som blev holdt i ”Parkcafeén” i Haderslev.

Her serverede Karen fra ”Parkcafeén” god hjemmelavet traditionel sønderjysk julemad.

Kaj Erik bød velkommen på sønderjysk i vers form, hvorefter gæsterne kunne lægge bunden med diverse sild, lækre varme rødspættefileter og æg med rejer, hvortil man kunne nyde julebryg.

Ribbenstegen og leverpostejen samt grønlangkålen med hamborgryg og kålpølser smagte fortrinlig. Også det typisk sønderjyske velsmagende sylte og surrib fandt rivende afsætning.

Menuen sluttede med diverse oste og en lækker frugtsalat.

Herbert havde medbragt de gamle sangbøger fra den hedengangne kro ”Det Gyldne Anker”. De blev flittig brugt. Mellem sangene kunne vi nyde en kop kaffe med en lille en til halsen.

En stor tak til Kaj Erik fordi han inviterede os med til hans julefrokost.

Temaaften september 2009: Bøsser - Arv eller miljø?

Fredag den 25. september afholdt vi Temaaften i Profil, hvor vi skal se udsendelsen Bøsser - Arv eller miljø? Den er fra DR2 udsendelsesrækken Viden Om og blev sendt den 9. oktober 2007.

Walter lagde stue og TV til, men vi startede i vanlig stil med en middag, og denne gang var der rødspættefileter i en sauce bestående pastinak, gulerødder og porer på menuen, dertil serverede han en Erben Karbinett hvidvin, og til dessert var der pærer med is og chokosauce, det var en kulinarisk oplevelse der kunne få englene til at synge.

Derefter så vi udsendelsen der tager vi hul på spørgsmålet om den biologiske bøsse findes? Ja, siger nogle forskere, nu kan vi måle homoseksualitet ved hjernescanninger. Men hvad er egentlig myter og fakta om bøsser? Findes der et bøsse-gen? Kan man vælge eller ændre sin seksualitet?

Homoseksualitet er en naturlig seksuel variation hos os mennesker, og homoseksuel adfærd er også kendt blandt dyr.
Vi deler mere end 98 % genetisk materiale med chimpanserne og også hos dem er der observeret homoseksuel adfærd.
Selvom man ikke direkte kan sammenligne homoseksuel adfærd hos dyr med homoseksualitet hos mennesker, viser det at homoseksuel adfærd er naturlig og at det muligvis er genetisk bestemt.

Men er homoseksualitet så et resultat af vores gener? Eller spiller opvækst, eller noget helt tredje, alligevel en rolle?

Viden Om udsendelsen fremviste et kort over de lande hvor homoseksualitet er forbudt og stiller også spørgsmålet, om man skal forske i al ting, og om resultaterne kan misbruges til at sortere ”uønskede” individer fra allerede inden de fødes.

I det spørgsmål var de medvirkende eksperter uenige, nogle mente forskning frem for alt, andre var mere betænkelige, men alle som én fremførte det synspunkt, at uanset årsagen, er homoseksualitet en ganske naturlig ting.

Den daværende formand for LBL medvirkede ligeledes og han ville gerne have resultater på bordet, dog var han ikke helt tryk ved, hvad den viden der kom ud af det, kunne bruges i de lande, hvor homoseksualitet er forbudt, og der nævnte han de ”ikke vestlige lande”, mens en af eksperterne havde større betænkelig ved, hvad anti-homo kræfter i USA ville bruge denne viden til.

Bagefter diskuterede vi ivrigt de fremlagte kendsgerninger, og vi har også vore betænkeligheder ved en sådan forskning og dens følgevirkninger, og vi var lang hen ad vejen enig i den sidstnævnte eksperts betragtninger, da vi tror at homomodstandere i USA har større mulighed for at udnytte resultaterne negativt, end de har i de ”ikke vestlige lande”, men mener samtidig, at religiøst funderede homomodstanderes opfattelse ikke kan ændres, hverken med videnskab eller sund fornuft.

I snakken derudfra kom vi som vanligt langt omkring i både international og dansk politik, og berørte også det glædelige i, at VK-borgmestre i både København og Århus går foran i kampen for at i ændre regeringens modstand mod homoægteskaber.
I dette valgår kom vi selvfølgelig også omkring tingenes tilstand i vores egen kommune, Haderslev.

Under kaffebordet, så selvfølgelig bød på Walters berømte tærte, denne gang med kirsebær, blev der også tid til at snakke, som vi gør vest for Valby bakke, om vores personlige oplevelser og erfaringer som homoseksuelle og der blev fortalt sjove selvoplevede anekdoter.

Vi fik også planlagt julefrokosten i november og en filmaften efter nytår.
Vi siger tak til Walter for hans perfekte opvartning og vi kan se tilbage på endnu en spændende og indholdsrig Profilaften.

Grill- og filmaften juli 2009

Lørdag den 25. juli holdt vi grillaften i Profil, traditionen tro stod Herbert for arrangementet, og selv om vejret hele dagen legede kispus med os, var det tørvejr om aftenen, så vi kunne sidde ude på hans terrasse indtil ved 22 tiden. Det skulle også lige mangle, for vi havde udsat arrangementet én gang pga. regnvejr, og vi havde jo lovet at det blev tørvejr.

Til forret serverede Herbert asparges svøbt i skinke med spinat, æg og flutes med hvidløgssmør.

Derefter blev der lagt på grillen, og menuen bestod af Grillmedister, Frankfurterpølser og marinerede koteletter, til sidst var der Baconpølser til dem der endnu havde appetit. Dertil kartoffelbåde, salat, flutes og kartoffelsalat.

Til at læske ganen med, var der forskellige udenlandske og danske øl.

Da køligheden sneg sig ind på os, satte vi os indenfor, og Herbert overraskede os ved at sætte den Oscarbelønnede film ”Milk” på DVD’en. Et glimrende brud på traditionen, der gav grillaften en helt ny dimension af vedkommenhed.

Det var en storslået oplevelse at følge homokampen for 30 år siden, og Harvey Milks utrættede kamp for homoseksuelles ret til at blive behandlet som ligeværdige mennesker, der havde store personlige omkostninger for ham selv.

Han gennemgik en forvandling fra konservativ skabsbøsse til åben og fremsynet homorettigheds forkæmper, hvor han jo betalte med sit liv, da en utilpasset heteroseksuel byrådskollega skød ham og byens borgmester.

Bagefter følte vi os meget berørt af begivenhederne i filmen, hvor Sean Penn og de andre skuespilledere fremførte tingenes tilstand på formidabel vis.

Mens vi nød kaffen og de varme vafler med frugt og flødeskum, talte vi om at der stadig, her 30 år efter, findes de samme destruktive tendenser i samfundet, hvor homohad er en del af dagsordenen hos visse politiske og religiøse fanatikere, og hvor hadforbrydelser fortsat er en del af verdensordenen.

Herbert havde igen formået at lave en pragtfuld aften for os, og jeg gentager gerne mig selv, han forstår virkelig at hygge om sine gæster.

Denne gang med det ekstra krydderi, hvor han kombinerede fornøjelsen med dette indblik i kampen for vore legitime rettigheder.

Og så betalte han oven i købet hele gildet, det er også en tradition han har indført, fordi han har fødselsdag i denne måned.

Alt det vil vi gerne sige ham mange tak for.

Filmaften maj 2009

Fredag den 15. maj 2009 afholdt Profil årets første filmaften hos Kaj Erik, men det blev også en aften hvor vi nåede igennem et multikulturelt univers, hvor vi startede i det latinamerikanske med mexicansk pizza og rødvin fra Chile.

Filmen vi så, var den tyske Mein Vater, die Tunte fra 2001, den er lidt af forviklingskomedie, der er instrueret af Uwe Jansen.

Handlingen udspiller sig omkring en transvestitklub, der indehaves af Dietrich (Jan Gregor Kremp), som lever lykkeligt med sammen med sin kæreste Max (Pasquale Aleardi).
Max vil gerne adoptere et barn, hvilket Dietrich overhovedet ikke er interesseret i.

Efter en samtale med adoptionsmyndighederne, afsløres det at Dietrich allerede har en 20 årig søn.
Sønnen Jan (Matthias Schweighöfer) er en dygtig quarterback på American football team ”Lübeck Tunder”, han vil gerne væk fra sin hjemby Timborn, og har store planer om at blive professionel i USA.
Det eneste han kender til sin far, er de årlige fødselsdagskort, som efterlader ham i den tro, at faderen rejser rundt i verden og udretter store ting.

Dietrich opsøger Jans football team, hvor de mødes, uden at Jan ved at Dietrich er hans far.
Derefter tager løjerne fat, for Jan tror at Dietrich er football agent Meyers fra en collegeklub i USA, så han opsøger Dietrichs transvestitklub, sammen med et par holdkammerater, i den tro at der er Mr. Meyers´ hotel.
Det ender med slagsmål, da Jan opdager at den søde servitrice er en mand, hvorved de smadrer en del inventar. Han bliver nød til at arbejde gælden af, ved at servere i klubben, imens han bor i Dietrich og Max´ børneværelse.

Jan bliver fortrolige med Max, mens forholdet til Dietrich forbliver køligt. Trods det, er det Dietrich der opsøger agent Meyers og træneren fra ”Lübeck Tunder”, og får derved udvirket, at Jan bliver optaget på det amerikanske collegeteam.

Først hen mod slutningen af filmen, finder Jan ud af at Dietrich er hans far, og lige inden han rejser til USA, får far og søn sagt nogle sandheder til hinanden.
Selv om filmen er fyldt med morsomme scener, er der også alvor i galskaben, så den var bestemt værd at bruge en klubaften på.

Vi sluttede aftenen med Irish Cofeé og amerikanske Muffins, hvor snakken gik lystigt om lidt af hvert, lige fra kongehuset, over hvilke af den opstillede kandidater, til det forestående EU Parlamentsvalg, der støtter LGBT-rettighederne (det kommer der en artikel om på vores hjemmeside), til de mere dagligdags ting, og nu hvor denne omtale er færdigskrevet, kan jeg læne mig tilbage, og tænke på endnu en hyggelig Profilaften.

Generalforsamling marts 2009

Fredag d. 20. marts 2009 afholdt Profil Bøsse/lesbisk gruppe Haderslev den årlige generalforsamling hos Walter.

Vi startede med at sætte os til højbords, forretten var tarteletter med hønsekød, derefter fulgte Walters hjemmekomponerede lasagne med rodfrugter samt salat og hvidløgsflutes, vi valgte at drikke øl til.

Det var et lækkert måltid, hvor Walters solide kokkehåndværk havde foldet sig helt ud.

Derefter gik vi over til den mere formelle del af aftenens program, selve generalforsamlingen.

Kaj Erik tog sig af ordstyringen, og Walter af referatet.

I sin beretning opridsede vores kontaktperson, Herbert, årets gang i Profil anno 2008.

Det startede med en temaaften den 2. februar hos Kaj Erik, hvor vi så DR2 dokumentaren om det Københavnske insted Madam Arthurs storhed og fald.

Den 28. marts holdt vi generalforsamling hos Walter.

Derefter afholdt vi årets første filmaften hos Kaj Erik, den 23. maj, hvor den fiktive dokumentarfilm ”AFR” rullede hen over skærmen.

Den 11. juli var der igen dækket op til den traditionelle grillaften hos Herbert.

Så var der igen temaaften på programmet, den 19. september fulgte vi de tre afsnit af ”Homo. Himmel eller Helvede” fra DR2, denne gang lagde Walter hjem til.

Den 29. oktober tog vi ned på Teateret Møller og overværede en pragtfuld koncert med Schwansen Sänger Knaben.

To dage senere, den 31. oktober, mødtes vi hos Kaj Erik til endnu en filmaften, hvor vi så ”Venner for altid”.

I 2008 havde vi droppet julefrokost traditionen, i stedet holdt vi en storslået nytårskur, den 16. januar i år, hvor Herbert kræsede om os, i anledning af Profils 25. års jubilæum.

Herbert rettede afslutningsvis en tak til Kaj Erik, for hans store arbejde i anledning af jubilæet, både med jubilæumsskriftet, og den omtale han skaffede os og de interviews han gav, både i homomedier, regionale dagblade og ugeaviser, samt arbejdet med at få dem alle med på hjemmesiden.

Takken gjaldt også hans arbejde som Webmaster på vores hjemmeside.

Til allersidst lovede han at holde øje med, hvornår den Oskar belønnede film ”Milk” kommer til byen, så vi samme kan tage i biografen og se den.

Ordstyreren takkede Herbert for en udførlig beretning.

Bagefter fortalte Kaj Erik om status for vores hjemmeside, www.profil-haderslev.dk.

Op til sidste generalforsamling stod hjemmesidens tæller på 9.727, så mange havde været inde på den, i hele dens levetid, her et år efter står den på 20.554, der er altså sket mere end en fordobling på bare ét år.

Det er Kaj Erik opfattelse, at denne succes skyldes de mange homopolitisk nyheder han fik sat på i 2008, nemlig 357, en stigning på hele 410 % i forhold til 2007, og allerede i de første måneder af 2009, er det blevet til 96, flere end i hele 2007.

Han sluttede med at rette en stor tak til vores serverudbyder, Poul, for arbejdet og hurtigheden med at sætte artiklerne og det andet materiale på hjemmesiden.

Walter, vores kasserer, fremlagde regnskabet, det var revideret og fundet i orden, og det blev vedtaget uden indvendinger.

Da der ikke var indkommet nogen forslag, gik vi over til valgene.

Herbert blev genvalgt til kontaktperson.

Walter tager en tørn mere som kasserer.

Og Kaj Erik bliver på sin pind som revisor.

Derefter besatte vi de øvrige tillidsposter.

Walter fortsætter med at deltage i Stop AIDS møderne i Århus, og med at tage sig af udsendelsen af indbydelser til medlemmerne.

Kaj Erik tager sig fortsat af hjemmesiden, nu med betegnelsen Webredaktør, da det er mere dækkende for det han laver, for det reelle Webmasterarbejde udføres af vores serverudbyder, Poul, der ordner den tekniske side af sagen.

Kaj Erik vil også fremover holde kontakt med medierne, efter jubilæumsinterviewet, har Der Nordschleswiger også valgt at omtale vore arrangementer.

Kontingentet vedbliver med at være 50 kr. pr. år, det inkluderer middag og kaffebord til alle vores arrangementer.

Under eventuelt redegjorde Walter for sin deltagelse i Stop AIDS møderne i Århus.

En til to gange om året er det heldagsmøder, der indeholder oplæg ved forskellige eksperter inden for området. Efterfølgende er der middag ude i byen.

Stop AIDS´ projektleder, Jens Thygesen, fremhæver altid vores hjemmeside, og henviser til at vi er de eneste, der har en fuldstændig oversigt over ”Dansk homo historie”.

Jyllands medarbejder fra PrideRadio.dk, Kim, har meldt sin ankomst hos os i Profil, engang i løbet af året, det er generalforsamlingens holdning, at han er velkommen, til en snak med vores kontaktperson, Herbert, og den ansvarlig for mediekontakten, Kaj Erik.

Afslutningsvis takkede ordstyreren for en god generalforsamling, der forløb lige efter bogen.

Vi slutter af med kaffebord, hvor Walter denne gang ikke snød os for sin berømte tærte, i en variant med kirsebær, han bød også på en cognac.

Derefter kom vi langt omkring i en god snak, lige fra de grådige pengemænd, der er årsag til systemets finanskrise, de fik læst og påskrevet, fordi de er mere interesseret i at skrabe til sig, end at skabe arbejdspladser og samfundsnyttige værdier, til det glædelige i at præsident Obama har meddelt, at USA alligevel underskriver FNs menneskerettighedserklæring for homoseksuelle, over de forskellig samfundssystemers fordele og ulemper, holdningerne blev luftet i en god stemning

Det blev selvfølgelig også plads til omtale af de mere jordnære og dagligdags ting.

Dermed sluttede endnu et hygsomt Profil arrangement, og vi takker Walter for den storslåede beværtning.

Jubilæums nytårskur januar 2009

Fredag den 16. januar 2009 afholdt Profil Jubilæums nytårskur, ikke på Amalienborg, men hos Herbert i hans hyggelige rækkehus, der mødte os et veldækket bord, hvor glas og bestik var linet op som om vi skulle til et kongeligt taffel.

 

Vi havde ubeskedent kaldt det en nytårskur, fordi vi samtidig tog hul på et jubilæumsår i anledning af, at Profil blev dannet februar 1984.

 

Vi har altså 25 stolte år bag os, og ingen havde vel dengang drømt om at foreningen ville nå så langt, det har ikke altid været uden vanskeligheder, men Profil lever i bedste velgående.

 

Det var da værd at fejre, og da arrangementet var lagt i hænderne på Herbert, var det garanti for at aftenen bød på kulinariske overraskelse.

 

Herbert bød os velkommen med en aperitif bestående af pernod med appelsinjuice, samtidig overrakte han Walter et æresmedlemsbevis, fordi vi fandt det fuldt fortjent at hædre ham.

 

Walter har nemlig været med i Profil lige fra den spæde start, og han har altid har ydet en aktiv indsats for klubben, de fleste år som enten formand/kontaktperson eller kasserer.

 

Derefter gik vi til bords, og forretten var en minestrone med Spätlese hvidvin, derefter fulgte konge tarteletter, I ved dem med låg på, men så var bunden også lagt.

 

Hovedretten var inspireret fra det Thailandske køkken og rødvinen var fra Chile, en gang international forbrødring er jo ikke af vejen.

 

Derefter fulgte et ostebord, med specialiteter fra flere lande, og hvor det var muligt at styrke sig med en porse snaps eller et glas portvin.

 

Hvis vi havde troet at det var afslutningen på måltidet, måtte vi tro om igen, for kronen på værket var nemlig en chokolade mussé med frugter og flødeskum med chokoladedrys på toppen, og for at fuldende smagsoplevelsen, kom der champagne i glassene.

 

Herbert havde med dette måltid udfoldet sine kreative evner i køkkenet, og beviste nok engang, at han er en uovertruffen kokke kunstner, måltidet var både en fryd for øjet og for ganen.

 

Mens vi spiste gik snakken lystigt, både om anekdoter fra Profils 25 årige historie, og om den flotte presseomtale vores jubilæum har fået, både i homomedierne og i de lokale medier.

Der Nordschleswiger og Haderslev Ugeavis har sågar sendt journalister ud for at interviewe vores ”presse talsmand”, Kaj Erik, og JydskeVestkysten har lavet et telefoninterview.

 

Måltidet blev fordøjet i den bløde plysmøbler, hvor der var dækket op med cappuccino, chokolade, nødder og frugt, og champagneglassene var indenfor rækkevidde.

 

Vi takker Herbert for hans anstrengelser, det var en herlig aften og den ”gamle” forening, Profil, blev fejret på behørig vis.

 

Anderledes og mere afdæmpet end vores 15 års jubilæum, men de der var mødt op, vil helt sikkert huske denne aften, som både festlig og hyggelig, det var en værdig måde at hylde den klub på, der har givet bøsser og lesbiske et fast holdepunkt i et kvart århundrede.