Det er sket i Profil i 2008.

På denne side omtales de arrangementer vi har afholdt i 2008.

 

 

Filmaften oktober 2008

Fredag den 31. oktober 2008 afholdt Profil filmaften hos Kaj Erik.

Vi startede aftenen med en ostegratineret pastaret med kylling, dertil blev der serveret en Gewurztraminer Grand Cru fra Alsace. Kaj Erik skal nemlig snart ned til vinbonden Ostermann og hente ny forsyning.

 

Vi fik snakket om livets gang i Profil og på vores hjemmeside, desuden aftalte vi at vores 25 års jubilæum næste år, skal bruges til at komme ud i den lokale presse og homomedierne, det tager Kaj Erik sig af.

Arrangeringen af vores Jubilæums Nytårskur den 16. januar 2009, har vi jo trygt lagt i hænderne på vores kulinariske troldmand Herbert.

 

Derefter så vi filmen ”Venner for altid” fra 1987, mens vi nød en enkelt Dooley´s.

Den handler om den 16 årige Kristian (Claus Bender Mortensen), der starter på en ny skole, hvor han har svært ved at falde til.

Den eneste der interesserer sig for ham er Henrik (Thomas Elholm), der i første omgang fascinerer Kristian med stjernetydning og østens mystik, men han satser imidlertid på at få accept fra den dominerende klike, og han bliver venner med Patrick (Thomas Sigsgaard), der klassens ledende dreng.

De hænger ud sammen, og da Patrick flytter hjemmefra og i et kollektiv, føler Kristian sig også hjemme der.

 

Kristian en søgende sjæl og han oplever sin første kærlighedsaffære med den svenske sangerinde Ayoe, (Lill Lindfors), der er en del ældre end ham.

Men hans forestillingsverden får et skud for boven, da han ser Patrick kysse den lidt ældre fodboldspiller Mads (Morten Stig Christensen). De passer slet ind i hans forudfattede mening om bøsser, og han lægger kraftig afstand til dem.

 

Kristian er forinden kommet ind omkring elevrådsarbejdet, fordi han er lun på Anette (Christine Skou), og er med til at arrangere en fællestime, hvor en toptrimmet erhvervsmand (Karsten Mørch) fortæller om karrieremuligheder.

Da han spørger enkelte elever om hvad de mener, der er deres bedste argument for at han skal ansætte dem, siger Patrick, at det er at han er bøsse, erhvervsmanden går nærmest i sort og spørger om ”det der” er en kvalifikation i sig selv, Patrick svarer, at man jo alligevel bliver kontrolleret i hoved og røv, så kan han jo lige så godt sige det med det samme, og han spørger erhvervsmanden hvorfor han ikke tør udtale ordet bøsse.

De andre elver reagerer voldsomt da det går op for dem at deres ”helt” virkelig er bøsse, her griber Kristian ind og tager Patrick i forsvar.

Hele miseren får Rektor Kallenbach (Rita Angela) til at aflyse fremtidige fællesmøder og skolefester og fjerne skolens tilskud til elevrådsarbejdet.

 

Kristian er oprørt og reagerer ved at lave og trykke en løbeseddel, og da han vil vise den til Patrick, braser han ind på hans værelse, hvor hans overraskes over at se Patrick og Mads i seng sammen.

Mads tager Kristian på skødet, og spørger ham, hvad der er så forfærdeligt ved at to mænd elsker hinanden, og om det er så forskelligt fra at han elsker piger, men det gør ikke Kristian mildere stemt overfor dem.

 

Kristian, Patrick og Anette fordeler løbesedlerne på skolen og foranstalter en spontan protestaktion, da Rektor Kallenbach og en lærer forsøger at stoppe dem, får de alle eleverne med på at råbe ”Grabberne væk Kallenbach”.

Det hele slutter med en fed musikscene hvor alle fordomme er kastet over bord og sammenholdet sejrer.

 

Vi sluttede aftenen med Irish Coffee og kage, hvor vi fik snakket om filmen, for selv om vi havde set den for år tilbage, fik vi genopfrisket en masse glemte detaljer og der var et fedt gensyn med en rigtig god og vedkommende film.

Vi så også med glæde tilbage på onsdag aftens forrygende koncert med Schwanzen Sänger Knaben, og fik snakket løst og fast om vores tilværelse og om hvad der sker ude i den store verden.

Nok engang havde vi en rigtig god og hyggelig aften i den rette Profil ånd.

Koncert med Schwanzen Sänger Knaben oktober 2008

Vi er tre fra Profil der var til en koncert med Schwanzen Sänger Knaben den 29. oktober 2008, en kulturbegivenheden noget ud over det sædvanlige på Teateret Møllen i Haderslev.

Man kan roligt sige at de gav den hele armen, og i deres input til samfundsdebatten bliver der ikke stukket noget under stolen, men "den" bliver stukket alle de steder hen som man kan forestille sig, og deres personlige introduktions historier til sangene var, ligesom sangene, vanvittig morsomme.

Der var alt fra de jyske countryschlagere over sangen om barnelokkeren Ib Jensen, den medlevende gospelsang om livet i munkeklosteret, Bollywoodsangen om Guru Humduguan, en sang fra et sønderjyske indremissionske miljø og mange andre emner blev taget under kærlig behandling.

Kostumerne var flotte, arrangementerne helt i top, og deres sangstemmer supplerer hinanden godt og er simpelthen i en klasse helt for sig, som én af Møllens skuespillere sagde i pausen: "Her kan Asger Reher (som Møllens skuespillere samarbejder med) og Ørkenens Sønner godt pakke sammen".

Det er så sandt som det er sagt, og det var en oplevelse for os tre bøsser at overvære koncerten sammen med et overvejende heteroseksuelt publikum, begejstringen var stor, der blev grinet og klappet i den helt store stil.
Efter den sidste sang ville klapsalverne ingen ende tage, de måtte da også give to ekstranumre, og hvis det stod til os publikum kunne vi sagtens have klaret endnu flere sange.

Tak for en herlig aften til Schwanzen Sänger Knaben, I må godt lægge vejen indenom Haderslev en anden gang, vi skal nok troppe op til en ny omgang skønsang med vid og bid.

Temaaften september 2008: Homo, Himmel eller Helvede

Fredag den 19.september 2008 holdt Profil temaaften, hvor vi så DR2 Temarækken Homo, Himmel eller helvede.

 

Først serverede Walter gullasch sammen med en Pigeonnier de Seguin fra Bordeaux, og den tid han havde brugt ved kødgryderne var ikke forgæves, det smagte pragtfuldt.

 

Walter betalte oven i købet hele gildet, da han snart har fødselsdag.

 

 

Herefter blev videoen tændt, og bevæbnet med et glas indenfor rækkevidde, så vi de tre afsnit af Temarækken, som er tilrettelagt af Lisbeth Dilling.

 

 

Den fortabte søn vender tilbage

 

 

Første afsnit handler om Filip Kemuel Bartholdy, der er søn af den kristne apostolske præst i Sønderborg. Han levede i mange år det vilde bøsseliv i Odense, hvor han var formand for LAMBDA, hvilket absolut ikke passede ind i den apostolske tro, hvor homoseksualitet er lig med evig fortabelse.

 

Faderen, Anders Bartholdy, og Filips fundamentalistisk kristne opdragelse lagde sådan et pres på ham, at følte at han levede et forkert liv og han lod sig skille fra sin mand.

 

Han endte med at vendte hjem til familien og gud, og føler sig nu omvendt til heteroseksualitet.

 

 

Ahmed og Saida er muslimer og homoseksuelle

 

 

I andet afsnit møder vi Ahmed og Saida, der er muslimer og homoseksuelle, de er vokset op med konflikten mellem deres seksualitet, religion og kultur, og vi får et indblik i deres trængsler.

 

I dag er de begge sprunget ud, Saida lever i registreret partnerskab og har, efter de første negative reaktioner, sin families fulde accept. Hvorimod Ahmed ikke har set sin familie i tre et halvt år.

 

 

Vi møder også imam Miamatullah Baskaret, der er overbevist om, at homoseksualitet er vejen til helvede, mens integrationskonsulent Manu Sareen aktivt støtter homoseksuelle, og han fortæller om den store forskel på holdningen til homoseksualitet der er indenfor den muslimske tro.

 

 

Jonas og Gunhild var splittet mellem seksualitet og tro

 

 

I sidste afsnit oplever vi Jonas og Gunhild, de er stærk splittede mellem deres seksualitet og deres kristne tro.

 

De voksede op i indremissionske miljøer og levede med frygten for fortabelse og ønsket om omvendelse. Det spørgsmål der rejses er, hvor konflikten kommer fra, og hvilken rolle Folkekirken spiller.

 

 

Gunhild Madsen lever i et ægteskab med mand og børn, selv om hun i sin ungdom føler sig tiltrukket af kvinder. Da hun i en moden alder bliver forelsket i en kvinde, vælger hun at blive i ægteskabet. Hun har aldrig udlevet sin homoseksualitet, da det striden mod hendes tro.

 

 

Jonas Lauridsen beslutter sig for at leve i cølibat, men han ender med at udleve sin homoseksualitet, og finder troen på den kærlige gud.

 

 

Både Gunhild og Jonas opsøger den folkekirkelige rådgivning for homoseksuelle, Basis, der er underlagt AGAPE, de rådgiver i at det er syndigt for homoseksuelle at udleve deres seksualitet, og forlanger at deltagerne skal leve i cølibat, de praktiserer også omvendelse, og tror på at homoseksualitet kan helbredes.

 

 

Mens Gunhild finder hvad hun søger, henvender Jonas sig, efter to selvmordsforsøg, til en anden folkekirkelig homorådgivning, Akcept, som mener at homoseksualitet og tro er forenelig og de støtter deltagerne i at leve deres seksualitet ud. Akcept er tilsluttet Kirkens Korshær.

 

Det hjælper Jonas til at genvinde fodfæstet og giver han et godt liv som homoseksuel og troende.

 

 

Vi møder også to biskopper med hver deres syn på kirkelig vielse af homoseksuelle.

 

Keld Holm er for, og han mener ikke man skal henholde sig til Bibelens ord, da den er skrevet af mennesker. Karsten Nissen er imod, og hans holdning er, at folkekirken ikke skal afspejle den samfundsmæssige virkelighed, men tage Bibelens ord bogstaveligt.

 

 

Efterfølgende blev udsendelsesrækken diskuteret, og vi kom b.la. rundt om hvorvidt etik og moral kun er gældende i forhold til tro, eller om det er noget almengyldigt, som både troende og ateister lever efter.

 

Men én ting var vi enige om, at den holdning Den Apostolske Kirke, Folkekirkens højrefløj og de fundamentalistiske muslimer repræsenterer, har mange fælles træk, og den ligger langt fra den medmenneskelighed vi sætter pris på.

 

 

Derefter satte vi os til kaffebordet, Walter havde skiftet sin berømte tærte ud med en hjemmelavet æblekage, med æbler af egen avl, og selv om vi holder på traditionerne i Profil, var denne fornyelse en smagsoplevelse af de helt store.

 

 

Snakken gik lystigt, over en Irish Coffee, om alt fra den hjemlige andedam til præsident- og visekandidaterne i USA, hvor især Sarah Palin fik nogle krasse bemærkninger med på vejen, specielt på grund af hendes homofjendske og kristne fundamentalistiske holdninger.

 

 

Endnu er pragtfuld Profilaften er omme, hvor hyggen og fællesskabet var i højsædet, og vi takker Walter for en god opvartning.

 

Grillaften juli 2008

Fredag den 11. juli 2008 holdt vi grillaften i Profil, igen i år stod Herbert for arrangementet, og på trods dårligt vejr hele dagen, så blev det godt, lige da vi satte os til bords, men det havde vi jo også lovet i indbydelsen, og i Profil holder vi hvad vi lover.

Først serverede han en ørreddrøm, som desuden bestod af ananas, rejer, asparges og kaviar på grovtoast, og det smagte i sandhed som en drøm.

Derefter var der flere slags pølser bl.a. Türinger og grillmedister samt marinerede koteletter, med flutes, coleslaw og kartoffelsalat som tilbehør, og der var forskellige udenlandske øl at vælge imellem, for han er jo ølentusiast.

Selv om Herbert havde flere pølser at byde på, måtte vi overgive os, og takke for et pragtfuldt måltid.

Senere på aftenen fik vi cappuccino is, og selv om det lyder lidt plat, så kan det altså varmt anbefales.

 
Vejret holdt sig i det gode hjørne, og da hans nyindkøbte terrassevarmer blev tændt, kunne vi sidde udenfor indtil ved 23.30 tiden, nogle over i købet i kortærmede T-shirts.

Indenfor, i de bløde plysmøbler, fortsatte snakken om alt fra sygehuslukning, hvad der foregår ude i den store verden og de nære ting fra vores hverdag.

 
Igen i år havde Herbert lavet et rigtig flot arrangement, som han tilmeld insisterede på selv at betale, fordi han snart har fødselsdag, og vi kvitterer med at sige mange tak for en rigtig hyggelig aften.

Filmaften maj 2008

Fredag den 23. maj 2008 afholdt Profil filmaften hos Kaj Erik, men først var der pizza på menuen med julebryg til, for han har en idé om, at denne gode drik bør og skal drikkes hele året.

 

Bagefter planlagt vi en temaaften til september, hvor vi skal se DR2 udsendelsesrækken ”Homo, Himmel eller Helvede”. Inden den tid har vi jo den traditionelle grillaften i juli.

Kaj Erik lovede på generalforsamlingen, at vi inden denne aften ville have nået 10.000 besøgende på hjemmesiden, denne profeti er for længst gået i opfyldelse, da vi er nået et godt stykke over de 11.000.

Han glædede sig også over, at Kim fra PrideRadio.dk igen havde bragt en flot omtale af aftenens arrangement.

 

Derpå så vi den meget medieomtalte film AFR, som er en provokerende og fiktiv dokumentarfilm om mordet på Danmarks statsminister, Anders Fogh Rasmussen, hvor hans hemmelige elsker, Emil, er hovedmistænkt.

 

Filmanmelderne kunne ikke få armene ned for begejstring, da den havde premiere, de overøste den med stjerner, og det kan man kun være enig med dem i, når man har set den.

For selv om man i starten tænkte, hvor mon det her fører hen, så blev man revet med i handlingen jo længere filmen skred frem.

 

At det er ren fiktion er helt åbenlyst, for Fogh begynder at arbejde for en helt anden dagsorden, end den vi kender ham for, nemlig at afskaffe verdens fattigdom, nedbryde EU's toldmure, udfase landbrugsstøtten og forhøje ulandsbistanden drastisk. Samtidig med at han opretter en fundation, som har til formål at gøre de fattige lande selvforsynende, frie og uafhængige.

 

Nøjagtig de samme ting som Emil har kæmpet for hele sit liv, men på det tidspunkt har Fogh for længst droppet ham, til fordel for sin karriere som statsmand.

Hvilket har nedbrudt Emil, og sendt ham i fængsel for trusler mod det menneske har elsker overalt på jorden.

Da han har afsonet straffen, forsøger han at bygge sit liv op igen, men det lykkedes ikke for ham.

 

Da Fogh ændrer hele sin verdensopfattelse, vil han gerne have Emil tilbage, men da er det for sent.

Spørgsmål som filmen overlader til tilskuerne at afgøre er så, om det var Emil der slog ham ihjel, eller om gerningsmændene i virkeligheden var Foghs gamle allierede, som følte sig forrådt af hans visioner om en ny og bedre verdensorden.

I hvert fald er det Emil der dør, i politiets hænder, da de anholder ham, efter han har været på flugt.

 

Da filmen var slut mente nogle, at de er nød til at se den igen, for at få handlingen sat på plads, én ting er sikkert, den kan sagtens ses igen.

 

Vi slutter aftenen med Irish coffee med Toms skildpadder, det smager bare skide godt, dertil nøddetærte og andet godt, som Kaj Erik selv havde hjembragt, som Herbert udtrykte det.

Vi havde igen en rigtig dejlig Profilaften, i en hyggelig atmosfære, hvor vi fik vendt stort og småt.

Generalforsamling marts 2008

Fredag den 28. marts 2008 afholdt Profil generalforsamling hos Walter.

Inden vi gik over til den mere formelle del, serverede han en fiskemenu, til forret var der hummersuppe og hovedretten bestod af laks og spinat i fad med ris, dertil fik vi en dejlig tør Rivaner hvidvin fra Reinhessen.

Det var et særdeles lækker og velkomponeret måltid, som Herbert ville giver det højst mulige antal kokkehuer, og han blev bestemt ikke modsagt.

 

Så kunne generalforsamlingen gå i gang, Kaj Erik blev valgt som ordstyrer og Walter til referent.

 

I sin beretning fortalte klubbens kontaktperson, Herbert, om de aktiviteter vi har haft i 2007.

 

Den 16. februar var vi hos Walter, først serverede han gyros, derefter så vi den smukke og barske film ”Smukke dreng”.

 

Vi afholdt generalforsamling den 23. marts hos Kaj Erik, med kylling på menuer.

 

Den anden filmaften var også hos Walter den 25. maj, da så vi ”En kort en lang”, efter at vi havde fået kylling i karrysauce.

 

Vores grillaften den 20. juli blev traditionen tro holdt hos Herbert, trods den våde og ustabile sommer, var denne aften en undtagelse, så det var muligt at sidde udenfor, til hans overdådige grillmenu.

 

Tredje filmaften var hos Kaj Erik, det var den 14. september og på menuen var der pizza, efterfulgt af den hollywoodske komedie ”The Birdcage”.

 

Den 16. november holdt vi hygge- og planlægningsaften hos Walter, hvor han serverede sildebord og smørrebrød.

 

Årets program sluttede med julefrokost den 7. december hos Herbert, han serverede en variation af traditionelle og alternative retter, dertil julebryg, både danske og udenlandske.

 

Herbert kunne også fortælle, at formuen efter SABLISA er blevet fordelt mellem Profil og de to andre tilbageværende foreninger.

 

Derefter havde han mange rosende ord om vores hjemmeside, som foruden dækningen af hvad der sker i Profil, er unik i sin dækning af det homopolitiske stof.

 

Kaj Erik supplerede med en status over hjemmeside, hvor besøgstallet er steget betydeligt, efter den har fået en kraftig modernisering, og han lovede at inden vi ses næste gang, har den rundet et besøgstal på 10.000.

Mange af roserne skal absolut tilfalde Poul, både for opgraderingen og hans daglige uegennyttige arbejde, han er, som ikke medlem, et stort aktiv for foreningen.

 

Derudover får Profil omtale af vore arrangementer i FUSION, på Panbladets hjemmeside og på PrideRadio.dk, sidstnævnte har også medført omtale på både boyfriend og girlfriend.

 

Derefter fremlagde kassereren regnskabet. Der var revideret og fundet i orden, for Walter har som vanligt orden i tingene. Regnskabet blev godkendt.

 

Herbert blev genvalgt som kontaktperson, Walter som kasserer og Kaj Erik som revisor.

Walter er fortsat vores kontaktperson til STOP AIDS, og fortsætter med at sende ud til medlemmerne.

Kaj Erik er også fremover webmaster og tager sig af kontakten til homomedierne.

Kontingentet er stadig 50 kroner om året.

 

Under eventuelt foreslog Arly, at vi får lavet en folder om Profil og hjemmesiden, til at lægge ud på biblioteker og lignende steder, han påtog sig selv opgaven med udformningen, sammen med Walter.

 

Næste klubmøde med spisning er den 23. maj hos Kaj Erik, der vil vi se filmen ”AFR”.

Som traditionen byder, er der Grillaften hos Herbert den 11. juli.

 

Vi sluttede af med Walters berømte tærte, denne gang med en symfoni af frugter, og Cappuccino Wiener Melange, hvor det var muligt at få en cognac eller en whisky likør til.

 

Snakken gik lystigt både om verdenspolitikken og den hjemlige andedam som, efter vores mening, er ved at gå til i snerpet, nypuritansk og hyklerisk moral.

Vi fik også vendt de mere dagligdags sider af tilværelsen, det var i sandhed en aften, hvor ordet hyggeligt ikke er nogen kliche.

 

Vi takker Walter for både festmenuen og tærten, han havde skabt en aften, hvor traditionen blev holdt i hævd, samtidig med at den bød på en velsmagende overraskelse.

Madam Arthur aften februar 2008

Fredag d. 1. februar 2008 holdt vi vores Profil aften hos Kaj Erik, den stod i Madam Arthurs tegn.

Først blev der serveret gyros med salat, pommes og lækkert brød, det blev ledsaget af rødvin, først en stout franskmand, fulgt op af en smagfuld australier.

Da vi var blevet mætte, planlage vi en filmaften i maj, og det traditionelle grillparti i juli, vi snakkede også om, hvor forrygende det går med besøgene på vores hjemmeside, efter at den har fået en kraftig modernisering.

Vi har fået omtale på PrideRadio.dk, og denne var desuden lagt ud som link på både Boyfriend og Girlfriend, det har foruden at forøge kendskabet til os, også givet et par nye medlemmer.

Derefter så vi den gribende DR2 udsendelsen ”Da døden kom fordi Madam Arthur”, den maner til eftertænksomhed om spørgsmålet Hiv og Aids, som jo stadig er en meget alvorlig, om end noget overset, problematik.

Uanset om man har været på Madammen få eller mange gange, var det et gribende gensyn med dette unikke steds storhed og fald, for dem der ikke havde været der, kunne de andre bidrage med indsigt i denne specielle homokultur.

Vi havde efterfølgende en rigtig god snak, som blev krydret med egne erfaringer og oplevelser.

Da det alvorlige emne var fordøjet, var der tid til Irish cofeé og kager, og i den sædvanlige Profil ånd havde vi en rigtig god aften, hvor livets mørke sider, gik op i en højere enhed med det der er at glæde sig over, og det er altid opløftende, at tilbringe en stund sammen med ligesindede.