Det er sket i 2007

På denne side omtales de arrangementer vi har afholdt i 2007.

Julefrokost december 2007

Fredag den 7. december holdt Profil, som vanligt, julefrokost hos Herbert, hvor han serverede en menu der både bød på tradition og fornyelse.

Vi startede med forskellige slags sild, bl.a. stegte og rollmops samt æg, dertil en snaps eller to, til dem der havde lyst.

Næste ret var en rejecocktail med en forfriskende fornyelse, nemlig karry og yoghurt, det smagte vældig forfriskende.

Så tog traditionen igen over med sylte og surrib, det blev fulgt af pålæg og salater fra forskellige lande. Til frikadellerne havde han lavet stuvet kålrabi.

Den varme hovedret ret bestod af kylling i sursød sauce med pastasalat, og til dessert serverede han Tiramisú.

Det var hans plan at kronen på værket skulle være ostebord, men der måtte vi melde pas, for vi kunne knap mod rokke med ørerne længere.

Til hele herligheden var der forskellige slag øl, men vi havde nu ikke det helt store synk, for det var en aften, hvor det blev spist mere end drukket.

Herbert skal have stor ros for denne spændende variant af en julefrokost, det var både velsmagende og opfindsomt, selv om man ikke tror det muligt, lykkedes det han hvert år at overraske os.

Da vi bagefter blev placeret i de bløde plusmøbler, indfandt det sig en vis mætheds mathed over selskabet, og vi møjes med cappuccino, der var simpelthen ikke plads til småkager og juleslik i vore overfyldte maver.

Efter en rum tid kom der dog igen gang i snakken, så både de hjemlige forhold og verdenssituationen blev ordnet.

Hyggeaften november 2007

Fredag den 16. november var vi samlet til Profilaften hos Walter, vi startede med forskellige slags sild, derefter stod menuen på det gode danske smørebrød, til den slags mad hører en snaps, hvis man ikke skal køre hjem, og Fuglsangs White Christmas.

Det var en kulinarisk oplevelse på bedste sønderjyske maner, Walter havde kreeret. Under spisningen gik snakken lystigt om det nys overståede folketingsvalg, uden at skulle komme nærmere ind på holdningerne til resultatet, er det værd at bemærke, at de partier der støtter fuld ligestilling for homoseksuelle er så tæt på et flertal, at der kun skal en enkelt ”afhopper” til, og da disse spørgsmål ikke er underlagt partidisciplinen p.g.a. deres etiske karakter, så lysner det for flere tiltag i retning af en ligebehandling.

Vi fik også vendt vores hjemmeside, som jo har fået en gevaldig ansigtsløftning, med uanede muligheder, desuden er den blevet mere indbydende og brugervenlig, allerede nu kan vi konstatere en stor stigning i søgningen.

Vi takker Poul for hans kreativitet og arbejdsindsats for Profils flagskib udadtil, det er jo sådan, at uden hans evner ud i det tekniske, var Webmasters ildhu med at finde relevant stof ikke nået langt.

Ellers gik snakken om fremtidige arrangementer i Profil, hvor vi har en aften med DR2 programmet ”Bøsser arv eller miljø” i støbeskeen, men først står vores julemiddag, ”Madam Arthur aften” og generalforsamling jo på programmet.

Aftenen sluttede med Cappuccino Wiener Melange med bl.a. Walters traditionsrige, uundværlige og berømte tærte, denne gang med fersken.

Vi takker Walter for en galt gemytle awten, de der ikke var mødt op, gik glip af nogle herlige Profil-timer.

Filmaften september 2007

Fredag den 14. september holdt vi filmaften i Profil hos Kaj Erik.

Aftenen startede med den årlige pizzaspisning med rødvin, en kraftfuld chilensk skønhed og en yndefuld tuneser.

Derefter tog vi fat på at snakke om hvad der var på programmet foreningsmæssigt, vi fik bl.a. planlagt julefrokosten i december, en Madam Arthur aften i februar og generalforsamlingen i marts, og med den allerede planlagte hyggeaften i november kører Profil aktiviteterne for fuld skrue.

Vi sender også en varm tanke til vores trofaste medlem Lone og ønsker hende alt held og lykke.

Efter desserten med, en Kahlúa til, blev filmen ”The Birdcage” sat på, den handler om sønnen af en dragshow-natklub ejer der skal giften med datteren af en ultrakonservativ senator.

Efter at have brokket os over det hollywoodske og den noget karikaturagtige fremstilling af bøsserne, måtte vi overgive os til latteren.

Det er en hylende morsom forvekslingskomedie, hvor de homoseksuelle får sympatien, mens de ultrakonservative moralvogteres dobbeltmoral får et skud for boven.

Aftenen sluttede med cappuccino og småkager, af den eksklusive slags, samt et par drinks, hvor der blev snakket og fortalt anekdoter, en på alle måder vellykket Profilaften.

 

Grillaften juli 2007

Fredag den 20. juli holdt vi grillaften i Profil, traditionen tro stod Herbert for arrangementet, og selv om vi ikke har set meget til sommeren i år, gjorde vejrguderne en undtagelse den aften, så det var muligt, at sidde udenfor i flere timer.

Herbert serverede et overflødighedshorn at grillretter: laks, og barbecuemarineret kyllingebryst, Türinger- og Ringridderpølser og koteletter, til sidst Frankfurterpølser til dem der endnu havde appetit. Dertil kartoffelbåde med grøntsager, og pasta- og kartoffelsalat.

Til hver ret var der forskellige udenlandske og danske øl, han er jo vores ølekspert.

Da køligheden sneg sig ind på os, satte vi os indenfor og nød drinks fra Profils barskab.

Som en særlig gæst havde vi inviteret hjemmesiden kreative bagmand, Poul, som til stadighed yder en uegennyttig indsats for at hjemmesiden er spændende at se på.

Vi takker Herbert for en pragtfuld aften, og jeg gentager gerne mig selv, han forstår virkelig at hygge om sine gæster.

 

 

Filmaften maj 2007

Fredag den 25. maj var der igen blevet tid til en filmaften i Profil hos Walter.

Vi startede med hans tryllerier fra køkkenet, kylling i champignonsauce med salatbar samt valgfrihed mellem rødvin fra støvlelandets hæl eller mørk øl fra Haderslev. Vi kan med tilfredshed konstatere at ”far godt kan lave saucen” så den smager rigtig lækker.

Inden vi gik over til desserten, is med chokoladesauce, fik vi snakket om de ting der skulle ordens angående Profil, om ferie- og hverdagsoplevelser og meget mere.

Derefter blev DVDen sat i gang og efter lidt tekniske finurligheder rullede filmen hen over skærmen.

En kort en lang, med Mads Mikkelsen og Troels Lyby i hovedrollerne, er egentlig en smuk film, selv om det går lidt karikatur i den engang imellem.

Det er en kærlighedshistorie hvor personernes følelser kommer på vildveje, den betjener sig af ikke helt realistiske virkemidler, men den ender lykkeligt.

Så man bagefter sidder med en fornemmelse af, at man har set en god og vedkommende film. Hvor hovedrolleindehaverne lever sig godt ind at spille homoseksuelle, selv om Mads Mikkelsens rolle går ud på, at han skal finde ud af hvilket køn hans kærlighed er til.

Mens nogle af birollerne bedre var tjent med at være spillet at bøsser, da de bliver overspillet temmelig kliché artigt.

Men filmen er absolut værd at bruge en aften på, i gode venners lagt, som i vores tilfælde.

Aftenen sluttede af med Walters berømte tærte, denne gang med kirsebær, med cappuccino Wiener Melange.

Han havde eller tænkt på at skifte tærten ud, men han var bange for at der ville opstå mytteri, hvilket sikker også var blevet tilfældet.

Sådan sluttede en rigtig hyggelig aften præcist som den skulle.

 

Generalforsamling d. 23.3.2007

Inden den alvorligere del af mødet var der kylling på menuen og dertil liflig Spätlese.

 

Kaj Erik blev valgt som ordstyrer og Walter til referent.

 

I sin beretning fortalte klubbens kontaktperson, Herbert, om de aktiviteter vi har haft i 2006.

Som noget nyt havde Herbert inviteret på Påske Brunch 2. påskedag, hvor han diskede op med alle påskens glæder.

Den 19. maj holdt vi hyggeaften hos Sten og Bjarne med middag, derefter drinks og livlig snak.

Vores Grillaften blev holdt hos Herbert den 21. juli, hvor vi samtidig fejrede hans fødselsdag.

2006 bød på to filmaftner.

Den 15. september var vi hos Walter, først serverede han bøf med løg, derefter så vi den anmelder roste ”Brokeback Mountain”.

Den anden filmaften var hos Kaj Erik den 11. november, da så vi den alternative tyske bøssefilm ”Zurück auf los”, efter at vi havde fået pizzaer og rødvin.

Årets program sluttede med Julemiddag den 15. december hos Herbert, med en fire retters menu og forskellige vine.

Profil har fået en opfordring fra formanden i LBL Århus, George Hinge, om at deres bestyrelse kommer til Haderslev, så vi kan udveksle erfaringer og synspunkter.

Han havde desuden rosende ord om vores hjemmeside og var glad for at se, at der sker noget i Haderslev. Vi synes at et sådan møde er en god idé, så Kaj Erik kontakter ham.

 

Kassereren, Walter, fremlagde regnskabet. Der er revideret og fundet i orden. Regnskabet blev godkendt.

 

Kaj Erik havde fremsendt et forslag om ændring af Profils vedtægter, så hjemmesiden får mulighed for at køre videre, hvis klubben opløses. Det blev vedtaget efter en snak om de juridiske aspekter.

Han havde ligeledes stillet forslag om, at Profil indkalder Sønderborggruppen, BITO og Lone til et møde hvor det nedlagte SABLISAs formue fordeles.

Det blev også vedtaget og Walter tager kontakt.

 

Herbert blev genvalgt som kontaktperson, Walter som kasserer og Kaj Erik som revisor.

Walter er fortsat vores kontaktperson til STOP AIDS, og fortsætter med at sende ud til medlemmerne.

Kaj Erik er også fremover webmaster.

Kontingentet er stadig den svimlende sum af 50 kroner om året.

 

Næste klubmøde med spisning er den 25. maj hos Walter, der vil vi se filmen ”En kort en lang”.

Som traditionen byder, er der Grillaften hos Herbert den 20. juli.

 

Ordstyreren måtte sige der bevingede ord, ”Hermed afslutter jeg generalforsamlingen, og jeg takker for et godt og konstruktivt møde”, tre gange, da der lige var noget mere vi skulle have med under eventuelt.

 

Vi sluttede af med Irish cofeé med lidt mundgodt, grunden til whisky tilsætningen til kaffen angav Kaj Erik den omstændighed, at det er 20 år siden han trådte sine ”uskyldige” bøssebarnesko i Profil.

 

 

Filmaften februar 2007

Årets første klubaften blev holdt hos Walter fredag den 16. februar.

Først serverede han en rigtig lækker menu bestående af gyros, ris og salatbord, dertil var der øl eller rødvin, alt efter smag og behag.

Da vi havde fået snakket om løst og fast i Profil, så vi filmen Smukke Dreng fra 1993, eller rettere genså, for vi havde alle set den for år tilbage.

Bagefter var der stille eftertænksomhed, på grund af den barske slutning.

Da snakker kom i gang igen, var vi enige om, at selv om filmen foregår i et temmelig råt og kriminelt trækkerdrengemiljø, er det en både rørende, godt og vedkommende film, og den kan sagtens ses igen.

Til kaffen havde Walter komponeret sin berømte og altid velsmagende tærte, og der var også en cognac eller en whisky likør til.

Snakken gik lystigt om nutid og gamle minder, både det vi har oplevet sammen og hver for sig.

Vi takker Walter for en rigtig vellykket aften, og er der noget vi kan i Profil, så er det at hygge os sammen.