På denne side omtales de arrangementer vi har afholdt.
Lørdag den 23. juli var der grillaften i Profil. Det er én af klubbens ældste traditioner, som vi igen i år holdt hos Walter.
Vi startede med en forret der bestod af laks, rejer og asparges på ristet toastbrød med hummer- og dilddressing.
Derefter fik vi Nürnberger pølse og to slags grillmedister. Til sidst kom der marinerede koteletter på vore tallerkner. Dertil var der både kartoffelsalat med purløg, grønsalat, coleslaw og hvidløgsflutes.
Til at væde vore ganer var der forskellige øl fra det lokale bryggeri - Bryggeriet S.C. Fuglsang.
Efter en pause, hvor vi sundede vore maver, serverede Walter henkogte pærer, af egen avl, med vaniljesauce.
Bagefter var der cappuccino, som gled med samtidig med, at vi fik snakket om mangt og meget, lige fra det der sker i Danmark, til det der sker ude i den store verden.
Vi kom selvfølgelig også ind på de mere muntre sider af tilværelse og på vores egen hverdag, for sådan plejer det nemlig at være til en rigtig Profilaften. I år havde det en særlig betydning, for vi har fået et ”nyt” medlem, som var medlem for 30 år siden, så nostalgien var i højsæde.
Det var en rigtig lun sommeraften, så vi sad i Walters udestue til omkring midnat.
Vi siger mange tak til Walter, for den gode mad, der smagte rigtig godt. Han forstår i den grad at kræse om sine gæster.
Lørdag den 28. maj var der igen filmaften på programmet i Profil. Vi mødtes hos Kaj Erik og startede aftenen med en middag.
Kaj Erik serverede Indbagt laks med spinat og ostesauce til forret. Hovedretten var Paprikagryde med peberfrugter, kartofler, kødboller og cocktailpølser, dertil var der Coleslaw. Hele herligheden sluttede af med en Choco dessert. Der blev også budt på forskellige økologiske øl fra Thisted Bryghus´ American-serie. Det var et velsmagende måltid, Kaj Erik havde kreeret.
Bagefter så den tyske spillefilm ”Aus der Haut” fra 2015, som blev vist i ARD den 9. marts i år. Filmen er instrueret af Stefan Schaller og manuskriptet er skrevet af Jan Braren.
Den handler om den 17-årige Milan (Merlin Rose). Han står helt alene med sine problemer, fordi hans mor Susann (Claudia Michelsen) har travlt, da hendes store drøm om egen lægepraksis er gået i opfyldelse, mens hans far Gustav (Johann von Bülow) ikke synes, at han har udfordringer nok i sit arkitekt-job.
Alt imens hans forældre har nok i deres eget, står Milan med enorme problemer, det giver sig udslag i store humørsvingninger og i en aggressiv adfærd.
Hans mor bruger ikke meget af sin viden som læge, til at takle sin søn, for hun ser ham kun som et problem, mens hans far prøver på at leve så problemløst som muligt, ved at skøjte hen over problemerne og glatte ud og ved at prøve på at få dem løst i et snuptag.
Milan kan godt mærke, at han er bøsse, men han kan ikke håndtere situationen alene. Forholdet til kæresten Larissa (Nicole Mercedes Müller) er selvfølgelig ikke godt, og han vel helst slå op med hende, men hun har ikke i sinde, at give afkald på den attraktive Milan.
Milans bedste kammerat Christoph (Leonard Proxauf), forstår ikke hvorfor Milan er træt af Larissa. Milan forsvarer sig med, at hun kun er interesseret i at kneppe hele tiden. Mens de sidder og snakker fortroligt om forhold og sex, får Milan Christoph med på en gang fælles-onani, men det går helt galt, da Milan i sin ophidset prøver på at kysse Christoph.
Christoph flygter og vil ikke have mere med Milan at gøre. Det resulteret i, at Milan drikker sig fra sans og samling, hvorefter han prøver på at begå selvmord, ved at køre galt med familiens bil.
Efter den første lettelse, over at Milan overlevede, skælder moderen ham ud for uansvarlighed, mens faderen kun bekymrer sig om, de mange penge det kommer til at koste, da han ikke kan købe en ny bil for forsikringssummen. Derfor siger Milan heller ikke noget om, at han prøvede på at begå selvmord, men blot, at han kørte galt fordi han var fuld.
Da Milan komme meget sent hjem en nat, fordi han har mødt den noget ældre fyr Harro (Manuel Rubey), som han har været i seng med og er blevet forelsket i, har forældrene involveret politiet, fordi de har fundet ud af, at han rent faktisk forsøgte at begå selvmord, da han kørte galt.
I sin forelskede tilstand, fortæller han dem, at han er bøsse. Begge forældre tager det pænt, og faderen er så lettet, at han åbner en flaske champagne, for at skåle på det. Han får også endelig slået op med Larissa, dog på en lidt fej måde, ved at sende hende en sms.
Moderens opbakning ændrer sig dog til bekymringer, om hvordan det skal gå Milan som bøsse, og ikke mindst, om hvad folk vil tænke og sige. Alt det fortæller hun faderen, i et anfald af bebrejdelser og denne bandbulle hører Milan.
Moderen vil også absolut have, at Milan skal gå til terapi hos en psykolog. Det vil Milan naturligvis ikke, for han mener ikke, at han fejler noget, så terapi er unødvendigt. Morens største bekymring ved hans vægring ved følge hendes forlangende, synes at være, at pengene til psykologen så går til spilde, for de er jo betalt.
Forelskelsen kan også han godt glemme, for den ældre fyr vil kun bruge Milan som sit legetøj.
Det giver yderlige komplikationer, da det siver ud på skolen, og hos forældrekredsen, at Milan er bøsse. Det komme ud, fordi Christoph fortæller det til en anden kammerat, som lover ikke at fortælle det videre. Således spredes historien slag i slag, fordi alle der lover ikke at fortælle det videre, ikke holder sig til det.
Den spændende historie slutter med, at forældrene endnu engang er ude og søge efter Milan. Man kan så diskutere, om deres bekymringer ikke går for vidt, og om de ikke giver han for lidt spillerum, han er trods alt 17 år.
De finder han stående på taget af en bygning, som de tror han vil springe ud fra, men det viser sig, at han står og nyder udsigten sammen med Christoph, som han er blevet genforenet med.
De fine ved filmens slutning er, at den overlader til den enkelte, at tolke den derhen, at Milan og Christoph ”kun” er blevet de bedste venner igen, eller om de har dybere følelser for hinanden.
Vi sluttede aftenen med cappuccino og kager, samtidig med at vi fik snakket om filmen, den svære spring-ud fase og andre problemer i den forbindelse, men selvfølgelig også om de lykkelige øjeblikke der opstår, når man er sprunget ud.
Vi var enige om, at det er en særdeles vedkommende film, der sætter fingeren der, hvor det gør allermest ondt, når man kæmper med at finde sin identitet og sit seksuelle ståsted.
Vi synes også, at filmen kom godt rundt omkring de problemer og konflikter der kan opstå i en familie, hvor hver især kører deres eget løb, uden hensyn til, og øje for, de øvrige familiemedlemmers velbefindende. En familie hvor familiemedlemmerne kun handler og føler ud fra, hvordan situationen påvirker dem selv. I sådan en dysfunktionel familie, er det ekstra svært at håndtere, når en søn eller en datter springer ud som homoseksuel.
Det så vi tydeligst på moderens handlemåder. Vi var dog ikke helt enige om hendes rolle. Om hun blot er en overbekymret mor, der tænker for meget i problemer. Eller om hun i virkeligheden er hovedproblemet i familien, fordi hun med hendes ”hvad gør det ved mig” og ”hvad vil folk sige” holdninger, absolut ikke bidrager til løsningen af problemerne, men tværtimod komplicerede det indre liv i familien.
Hun komplicerer i hvert fald løsningen på problemerne i familien, ved at gå i seng med en af parrets fælles bekende og ved at fortælle hendes mand det.
”Aus der Haut” er ærlig og kompromisløs, men den har også en slutning der peger fremad og siger, livet er ikke det værste vi har.
Især Milans udgangsreplik er i særklasse, hvor han beskriver forældrenes situation overfor Christoph således: ”De har en megakrise, jeg håber de klarer den”.
Bagefter kom vi godt og grundigt omkring andre sider af tilværelsen, som vi plejer når vi holder Profilaften.
Vi vil gerne takke Kaj Erik for en god middag og en spændende og udbytterig aften.
Lørdag den 19. marts afholdt vi den årlige generalforsamling hos Walter.
Inden vi gik over til selve generalforsamlingen, serverede Walter en middag. Forretten bestod af tarteletter med høns, ærter og gulerødder. Hovedretten var barbecue marineret kyllingebryst på en bund af grøntsager, dertil blev der serveret kogte hvedekorn, de smager næste ligesom makaroni. Til begge retter, var der hvidløgsflutes. Desserten var Walters udgave af Schackenborg Slotskro Special - æbler med flødeskum og drys med kakao. Man siger jo, at julen varer lige til påske, derfor blev der serveret julebryg til middagen.
Efter det pragtfulde måltid afholdt vi generalforsamlingen.
Kontaktperson Troels aflagde beretning. Kasserer Walter fremlagde regnskabet, som blev godkendt uden bemærkninger.
Troels blev genvalgt som kontaktperson. Walter fortsætter som kasserer og med at sender ud til medlemmerne. Kaj Erik beholder posten som revisor. Han fortsætter ligeledes som webredaktør på Profils hjemmeside.
Kaj Erik fortalte om arbejdet som webredaktør. Det er blevet sværere at få fat i historierne til hjemmesiden, da Out & Abouts webside og månedsmagasin, er de eneste LGBT-medier der bringer nyheder og debatindlæg. Før i tiden var der mange om buddet, mens de øvrige er enten holdt op eller koncentrerer sig om sladderstof og kulturlivet i København. Det sker dog en sjælden gang, at LGBT Danmark kommer med nyheder. Profils hjemmeside er alligevel stadigvæk velbesøgt.
Medlemskab af Profil fortsætter med koste 50 kr. årligt.
Efter generalforsamlingen så vi de dugfriske temaudsendelser ”Født i den forkerte krop 1 og 2”, som blev vist på TV 2-dokumentaren 6. og 13. januar i år.
I udsendelserne mødte vi seks transkønnede, som er født i den forkerte krop.
Vi danskere betragter os selv som åbne, tolerante og frisindede. Men midt i al vor fordomsfrihed, har vi overset, det vi kan kalde "det sidste store tabu". For den gruppe danskere, der føler sig født som med det forkerte køn i den forkerte krop - de transkønnede - har svært ved at finde støtte og accept. Både hos befolkningen og i det offentlige system. Det er virkeligheden til trods for, at verdens allerførste kønsskifteoperation blev foretaget på Rigshospitalet i København i 1952.
Udsendelserne handler om den 15-årige Michal, der født som pige, men som aldrig har følt sig som en pige. Han er ikke i tvivl om, at han er dreng. Han er bare født i en forkert krop, og den vil han gå langt for at lave om på.
Vi er med til hans anden barnedåb, hvor forældre, bedsteforældre, lillebror og andre familiemedlemmer er samlet ved stranden, hvor han døbes af faderen i de kolde bølger, for at fejre hans drengenavn. Det er Michals eneste rigtige dåb, efter hans egen mening.
Vi er også med Michal og hans mor til et møde i LGBT Danmark, hvor de taler med Caspian, der for fire år siden fortalte i Go’ Morgen Danmark, at han allerede som 15-årig begyndte et kønsskifte. Han har aldrig været i tvivl om, at han er en dreng, selvom han blev født som pige. Nu er Caspian en 19-årige mand, hvis kønsskifte er nået så langt, at han både har fuldskæg, hår på brystet og en dyb og maskulin stemme.
Sheila fra Nordjylland arbejdede i 20 år som fisker på en trawler på Nordsøen. Hun elskede sit job, men fik mere og mere lyst til at vise sit sande jeg, og nu prøver hun at få omverdenens accept som den kvinde, hun føler sig som.
Da Alexander mødte sit livs kærlighed, var det ikke nemt for ham at fortælle, at han engang har været en pige. Men det viste sig, at kæresten Lizethe fra Brasilien også er transkønnet, og har været en dreng. Nu er de gift og lever et stille liv i Nordsjælland. Men drømmen om at blive forældre, er ikke nem at få opfyldt.
Vi møder Anita fra Viborg, hun er far til to piger. Hun er født og opvokset som dreng og skulle faktisk passere de 40 år, før hun fandt sin rette identitet - som kvinde. Nu står hun midt i den langsommelige og intense proces, det er at skifte sit biologiske køn.
Vi følger Anita til Litauen, hvor hun får større bryster, som hun selv har betalt. Det er første skridt på vejen til at blive kvinde. Vi ser også, at hun får et brev fra Sexologisk Klinik Rigshospitalet, om at de har indstillet hende til kønsskifteopperation. Nu mangler hun kun Sundhedsstyrelsens godkendelse, inden hun kan blive det køn, hun opfatter sig som.
Nickolas fra Hanstholm er bare 16 år. Han venter utålmodigt på at blive gammel nok til at få mandlige kønshormoner, alt imens han gør alt for at holde sin kvindelige udvikling i ave. Han styrketræner bl.a., for at se mere mandig ud.
Nickolas er født i Polen og kom til Danmark, da han var otte år. Vi er med til hans fødselsdag, sammen med hans søster og mor. De synes det er sjovt at se billeder, i fotoalbummet, hvor Nickolas er en lille pige i kjole, men det piner ham så meget, at han må bede dem om at holde op.
Vi får også at vide, at Nicklas´ far, som er skilt fra hans mor, ikke ville acceptere ham. Det var derfor en stor ting, da han en dag præsenterede Nickolas som sin søn.
Københavneren Erik har drømt om at blive mand hele livet. I dag ligner han en mand, Der er dog flere af hans nyere venner og bekendte, der ikke kender til hans baggrund som pige og kvinde. Derfor læser han sin historie op, i den kreds af digtere og forfattere, han er en del af.
Bagefter fik vi cappuccino og kage med hjemmeavlede æbler og blåbær, der var flødeskum eller creme fraiche til, alt efter smag og behag. Der fik vi lejlighed til at snakke om udsendelserne og transkønnedes forhold i Danmark, i det hele taget.
Lige nu behandles et beslutningsforslag i Folketinget, som Enhedslisten og Alternativet har stillet, om at få ændret Sundhedsstyrelsens sygdomsliste, så transkønnede ikke længere bliver betegnet som psykisk afvigende.
Vi talte også om den årelange psykiske udredning med medfølgende diagnose og de krav transkønnede oplever i mødet med det danske sundhedsvæsen, samt den diskriminerende og krænkende behandling de får på Sexologisk Klinik Rigshospitalet. Det er nemlig nogle af de emner der kritiseres i en rapport, som Amnesty International Danmark udsendte for nyligt.
Nu hvor vi igen har fået en borgerlig regering, har det nok lange udsigter, inden Danmark ændrer den diskriminering transkønnede udsættes for, så de kan blive behandlet på lige vilkår som alle andre mennesker i det danske samfund.
Det skal også siges, at den forrige regering, som først bestod af Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og Det Radikale Venstre, og som til sidst kørte videre uden SF, ikke kendte deres besøgelsestid da de sad i regeringskontorerne, for de fik ikke rettet op på de urimelige forhold for transkønnede, som de havde lovet, inden de blev valgt.
Der blev også tid til at snakke om det der sker i Danmark, ude i den store verden og i vores egen hverdag.
Vi siger tak til Walter, for en dejlig middag, en hyggelig og lærerig aften, samt en rigtig god behandling.
Årets første filmaften blev afholdt Profil lørdag den 6. februar hos Troels i Fredericia. Vi kunne byde velkommen til et nyt medlem fra Kolding. Der var også et medlem fra Randers og et fra Vojens, så Profil er en klub med medlemmer fra et stort område.
Vi startede som sædvanligt med en middag. Til forret var der hjemmelavet kartoffelsuppe med grøntsager. Hovedretten var ligeledes hjemmelavet, nemlig Troels´ lasagne med diverse grøntsager. Der var flutes til begge retter samt øl, vand og iste. Det var et rigtig sundt og velsmagende måltid, Troels beværtede os med.
Til filmen fik vi chokoladekage, også hjemmelavet, og dertil hørte selvfølgelig kaffe.
Vi så filmen "Shortbus", som er en komedie fra 2006. Manuskriptforfatter og instruktør er John Cameron Mitchell. I filmen medvirker Sook-Yin Lee, Paul Dawson, Lindsay Beamish, PJ DeBoy, Raphael Barker, Peter Stickles, Jay Brannan og Justin Bond.
"Shortbus" handler om bøsseparret James og Jamie, som har lidt udfordringer i deres parforhold, hvorfor de går til en parterapeut. De bliver venner med parterapeut Sophia, som fortæller, at hun aldrig selv har prøvet at få orgasme under samleje.
Derfor inviterer James og Jamie hende med på den private svingerklub Shortbus, hvor de færdes. Den er et fristed for seksuelle udfoldelser med bollerum og meget andet, hvor deres seksuelle fantasier bliver udøvet og hvor de udfordrer deres parforhold. I løbet af filmen møder vi også bøsseparrets venner i klubben.
Kritikere har sagt, at sexscenerne kan være eksplicitte, men Mitchell integrerer dem i personernes liv og serverer hele historien med en generøs dosis af sødme og humor. Eller som Troels på forhånd havde fortalt, så er det er en sjov film, som også viser lidt pornografi, dog uden at overskride nogen grænser.
En anden deltager beskrev efterfølgende filmen således: Det var godt nok en løssluppen film med terapeutiske sexorgier fra før AIDS-tiden, som ind imellem er ganske sjov.
Der blev grinet meget blandt aftenens deltagere, som synes det var en underholdende film.
Ellers gik snakken frem og tilbage om løst og fast i løbet af aftenen. Nogle af medlemmerne har kendt hinanden i ganske mange år, så de talte meget om de gode gamle dage i homomiljøet.
Det var en rigtig hyggelig Profilaften. Vi vil gerne takke Troels for filmen, det fine arrangement og den lækre mad.